Over Jermey

Mijn verhaal

Allereerst natuurlijk ontzettend leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website! Ik zal mijzelf even voorstellen, wie ik ben en wat ik precies doe en niet geheel onbelangrijk mijn passie met jullie delen. Mijn naam is Jermey, ik ben inmiddels 31 jaar en woon samen met mijn vrouw en hond(je) in het prachtige Overijssel. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Inkoper en ben ik verantwoordelijk de gevraagde producten tegen de juiste prijs/kwaliteit verhouding in huis te krijgen. Naast mijn werk heb ik uiteraard nog een aantal hobby’s.

Eén van mijn grootste hobby’s is fitness. Door ervoor te zorgen dat ik fysiek fit ben, ben ik ook geestelijk ontzettend scherp. Iets wat in mijn werk van groot belang is.
Daarnaast is een grote passie zoals je wellicht al had gezien; Geld. Niet zozeer om geld op zich, maar alles wat te maken heeft met ons monetaire systeem. Hoe werkt geld, wat kunnen we met geld, hoe is de economie opgebouwd en nog veel meer. Deze passie komt natuurlijk ergens vandaan.. Daarom neem ik jullie even een aantal jaar mee terug in de tijd.

25 juni 2008

Mijn 18e verjaardag, deze dag veranderde mijn leven voorgoed. Wanneer je 18 wordt, dan ben je voor de ‘wet’ volwassen. Dit betekend dat jij aansprakelijk bent voor de in mijn geval gemaakte financiële puinhoop. Kort samengevat; ik gaf meer geld uit, dan dat er binnenkwam. Ik werkte in de plaatselijke supermarkt en verdiende hier een kleine €400,- mee per maand. Wanneer je 18 bent en verder geen kosten hebt, dan is dit natuurlijk een prima salaris, waar je normaliter ook nog van zou moeten kunnen sparen.

De enige vaste lasten die ik op dat moment had, dat was mijn zorgverzekering.. je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, want hieraan was natuurlijk ook de zorgtoeslag gekoppeld. Iedere 20e van de maand kreeg ik van de belastingdienst keurig de toeslag gestort om zo uiteraard netjes de zorgpremie te kunnen voldoen. De eerste 5 maanden was dit ook geen enkel probleem en betaal ik keurig op tijd mijn zorgpremie, ik vulde het bedrag van de zorgtoeslag aan en boekte het geld conform afspraak keurig voor iedere 1e van de maand over naar mijn zorgverzekeraar.

20 december 2008

Dit is de dag waarop mijn financiële puinhoop is begonnen. Zoals de 1e 5 maanden perfect lukt, werd het in deze maand een probleem. Door enkele weekenden niet te hebben kunnen werken, had ik een stuk minder te besteden dan voorheen en dat met de kerstdagen voor de deur.. Ik besloot op het moment dat mijn zorgtoeslag werd gestort alvast een voorschot te nemen op mijn salaris die vervolgens 4 dagen later zou worden overgemaakt. Het was immers kerst en ik moest natuurlijk wel een nieuwe blouse hebben. Uiteindelijk kreeg ik mijn salaris gestort, € 283,- waarvan de kosten voor de zorgpremie €103,88 waren en ik de zorgtoeslag had besteed aan een nieuwe blouse.. een simpel rekensommetje leert je er ‘slechts’ € 179,12 overbleef om maar liefst 4 weken te overbruggen.

Ik besloot dat mijn zorgpremie wel een maandje kon wachten en nam uiteraard keurig contact met ze op. Ik kon de ‘gemiste’ premie in de komende 3 maanden in gedeeltes afbetalen. Zoals je al raad, ook dit lukt niet.. uiteindelijk had ik een achterstand van 6 maanden, wat betekend dat je wordt overgedragen zoals dat tegenwoordig heet CAK. Vervolgens ging het van kwaad tot erger, mijn telefoonrekening kon ik niet meer betalen, ik ging shoppen op afbetaling. En de schulden liepen op..

De eerste aanmaningen

Nadat er enkele rekeningen onbetaald bleven kon het natuurlijk niet uitblijven.. de eerste betalingsherinneringen vielen op de mat. Stom en naïef als ik was stopte ik mijn hoofd in het zand en maakte ze niet open. Uiteindelijk natuurlijk het minst slimme wat er is, want als je blijft communiceren kom je een stuk verder. Ik moest het ene gat met het andere vullen en zoals je zult begrijpen hou je dit geen maanden vol, want vroeg of laat moet je ze toch allemaal betalen.

Bezoek van de deurwaarde

Wanneer je ook de aanmaningen niet betaald omdat je denken ‘ze vergeten mij wel’ dan heb je het natuurlijk goed mis! Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren.. De deurbel ging en ik deed open (ik woonde thuis en gelukkig was ik alleen) er stond een ietwat norse man voor de deur en vroeg of hij binnen mocht komen. Stokstijf keek ik de man aan en voor mijn gevoel duurde het enkele seconden voordat ik hem daadwerkelijk binnen liet. Hij kwam beslag leggen op de inboedel omdat er nog een vordering openstond die inmiddels was opgelopen tot ruim €1.500… Het basisbedrag van deze schuld zonder de extra kosten bedroeg €311,53. Kortom door de extra kosten werd de vordering ruim 4 x zo veel. Gelukkig kon ik een regeling treffen die ik netjes kon voldoen.

Zoek hulp, want alleen lukt het niet!


Enkele weken later kwam de volgende.. uiteindelijk waren mijn schulden binnen 1,5 jaar opgelopen tot zeker €7.000… Dit heeft mij doen beseffen dat het echt niet verder kon. Ik besloot dat het anders moest, ik was immers bijna 20 en wilde toch iets van mijn leven maken. Het roer moest om en dat gebeurde, ik zorgde ervoor dat ik meer ging werken een overzicht maakte van mijn inkomsten en uitgaven en contact zocht met alle schuldeisers. Nu denk je, dat is gemakkelijk, maar dat is helaas niet het geval geweest. Ik moest met mijn billen bloot en heb hulp gezocht. Ik ben deze persoon tot op de dag van vandaag dankbaar dat ze mij heeft geholpen met het op de rit krijgen van mijn financiën.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels heb ik de schulden enkele jaren geleden achter mij gelaten en het roer volledig omgegooid. Ik weet exact wat er binnenkomt, maar nog belangrijker precies wat er uit gaat. Daarnaast weet ik dat ik maandelijks moet sparen en daarnaast beleg ik iedere maand een vast bedrag om mijn vermogen te laten groeien. Daarnaast help ik mensen die in dezelfde situatie zitten als waar ik in heb gezeten, want wanneer je problemen hebt met geld, dat zorgt dit voor stress.

Zet je trots op zij en vraag hulp

Heb jij problemen met je geldzaken of wil jij samen met mij kijken naar de mogelijkheden om je inkomsten te verhogen? Stuur mij dan gerust een berichtje, dan kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen. Vaak kun je met enkele eenvoudige tips al een hele hoop veranderen. Zet vandaag die stap naar financiële vrijheid!

Groetjes,

Jermey