doorlopend krediet aanvragen

Doorlopend krediet aanvragen

Het is nu de tijd voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen. De rente is immer historisch laag, en de inflatie is best hoog. Maar wat is het verschil tussen die twee soorten leningen, en welke is het handigste als je bijvoorbeeld een auto wil kopen?

De voorlichting is zeer goed

Het is van belang dat je leningen vergelijken altijd online doet. De reden is, er zijn woekeraars, en dan heb jij geen voordeel bij de lage rente en de hoge inflatie. Voorbeelden van duur lenen is iets op afbetaling kopen bij een online shop. Een ander voorbeeld, en die tref je vaak bij autodealers aan, zijn private lease constructies die op het eerste zicht voordelig lijken maar het op de lange termijn niet zijn. Neem in zulke gevallen de informatie mee naar huis, beslis dus niet in de zaak zelf, en ga online vergelijken. Kredietverstrekkers zijn transparant over het product. Je kunt online alles lezen over looptijd, rente en aflossing. Maar ook informatie over extra aflossen als je de loterij wint. Tevens lees je daar alles over een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen, en wat in jouw geval het handigste is.

Gelijk kleine schulden oplossen is voordeel

Bij online vergelijken zal je opvallen, hoe groter de lening hoe voordeliger het is. Als je gaat lenen is het voordelig om tegelijk kleine leningen af te lossen. Stel, je betaalrekening staat in het rood, duizend euro meer lenen en de rekening staat in de plus. Dan heb je nog die ene grote voordelige lening, dus ook meer overzicht in je financiële situatie. Het is nu nog uitzoeken wat het handigste is. Je kan als remedie nemen, ga je het product wat je gaat kopen nog eens vervangen of niet? Als voorbeeld, een auto ruil je om de zoveel jaar in voor een jongere, dan kun je beter voor een doorlopend krediet gaan want dan kun je een heropname doen. Maar als het gaat om het kopen van een nieuwe stacaravan, kies dan voor een persoonlijke lening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *