Welke aandelen kunnen in 2022 de markt verslaan?

Welke aandelen kunnen in 2022 de markt verslaan?

Het jaar 2022 belooft een bijzonder spannend jaar te worden voor beleggers en voor de beurs in het algemeen. Verschillende indicatoren kleurden richting het einde van 2021 namelijk enigszins rood. Dit niet zozeer omdat het sentiment op de beurs verandert, maar vooral omwille van de vaak torenhoge waarderingen waartegen aandelen worden verhandeld.

Deze waarderingen zorgen ervoor dat een correctie aan de horizon dreigt met alle potentiële gevaren van dien. Ben jij toch van plan om in 2022 te blijven beleggen en ben je daarvoor nog op zoek naar verschillende aandelen waar je naar zou kunnen kijken? Dan moet je zeker even de onderstaande informatie doornemen.

Starten met beleggen op de beurs via eToro

Via eToro beleg je op de beurs tegen 0% commissie. Ook kan je beleggingsportfolio’s kopiëren van experts.

Vastgoedaandelen met maandelijkse dividenden

De vastgoedsector is één van de meest solide sectoren die er bestaan. Sinds jaar en dag is het zo dat mensen en ondernemingen er gigantische rendementen mee hebben weten te behalen. Heel wat beleggers zijn echter van mening dat een graantje meepikken van het succes van deze sector voor hen wellicht niet tot de mogelijkheden zal behoren. Dit als gevolg van het feit dat het kopen van vastgoed toch gepaard gaat met een zeer stevige investering,… of niet? Jarenlang was dat inderdaad het geval. Tegenwoordig is het echter mogelijk om een investering te doen in een zogenaamde REIT. Het betreft hier een Real Estate Investment Trust welke als belangrijkste bedrijfsactiviteit heeft om te investeren in vastgoed om deze vervolgens te verhuren. De inkomsten die op deze verworven worden dient men verplicht voor het overgrote merendeel terug uit te keren aan de investeerders van het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat er aanzienlijke rendementen mee behaald kunnen worden.

Vergis je niet, de waarde waar verschillende REIT-aandelen over beschikken is ongelofelijk toegankelijk. Dit zorgt ervoor dat ook kleinere investeerders perfect een stukje van hun portefeuille kunnen toespitsen op de vastgoedmarkt. Het feit dat het merendeel van de inkomsten terug uitgekeerd dienen te worden aan investeerders zorgt in de praktijk voor een uitmuntend dividendrendement. Bovendien wordt dit dividend ook nog eens op maandelijkse basis uitbetaald. Enkele potentieel interessante REIT-aandelen zijn met name:

Bovenstaande twee REIT’s staan er niet alleen om bekend ongelofelijk kwalitatief en betrouwbaar te zijn, daarnaast keren ze hun dividenden ook maandelijks uit. Voor mensen die graag willen investeren in lucratieve (vastgoed)bedrijven die het realiseren van een passieve inkomstenstroom mogelijk maken zijn dit in ieder geval twee namen die voor het jaar 2022 bovenaan de verlanglijst kunnen worden geplaatst.

Zolang de vastgoedmarkt een bloeiende periode doormaakt zijn dit mogelijks enkele van de beste aandelen voor het realiseren van passieve inkomsten.

Drie topaandelen die kunnen exploderen in 2022

Het is altijd lastig om een voorspelling te doen over welke aandelen er mogelijks binnen een bepaalde tijdspanne goede rendementen kunnen opleveren. Dit geldt ook voor wanneer we kijken naar een volledig jaar. Toch zijn er enkele indicaties die duidelijk kunnen maken dat bepaalde aandelen net wat meer kans hebben dan anderen op de markt te verslaan. Voor het jaar 2022 komen deze uit verschillende hoeken. Zo wordt er door beleggers bijvoorbeeld gekeken in de richting van de aandelen van Pfizer en Moderna. Deze beide farmaceutische bedrijven leiden de strijd tegen het COVID-19 virus en de kans is zeer groot dat ze daar ook in 2022 de vruchten van zullen plukken.

Andere aandelen die overwogen kunnen worden voor het jaar 2022 zijn chipfabrikanten en gerelateerde ondernemingen. De correctie die met name Intel heeft gehad in 2021 heeft een mooi aankoopmoment gecreëerd. De vraag naar chips zal de komende jaren torenhoog blijven wat ervoor zorgt dat ook dit bedrijf het jaar 2022 induikt met mooie perspectieven. Ook het Nvidia-aandeel is een topper die je kan overwegen. Helaas heeft dit aandeel reeds een ongelofelijke groei laten optekenen wat ervoor zorgt dat het uitzoeken van een gunstig instapmoment een absolute must is.

Alibaba, een sterk ondergewaardeerd aandeel voor 2022?

Zou het jaar 2022 het jaar kunnen worden van de Chinese beursgenoteerde bedrijven? Het zou zomaar kunnen. Met name het Alibaba-aandeel heeft in 2021 rake klappen te verduren gekregen. Deze klappen vielen vooral omdat het bedrijf in het vizier kwam van de Chinese overheid. Zij hekelde de monopolypositie waar het bedrijf over was komen te beschikken. Een riante boete volgde net als de waarschuwing dat men vanuit de overheid de onderneming in het oog zou blijven houden. Voldoende redenen dus om de aandelenkoers in meerdere klappen richting een dieptepunt te sturen. Naarmate het stof weer neerdaalt op de aardbodem zou het Alibaba-aandeel zich zomaar in snel tempo kunnen herstellen. Dit zou dan ook potentieel een zeer interessant aandeel kunnen zijn om in 2022 naar te kijken.

Let wel, Chinese aandelen blijven net wat risicovoller in vergelijking met andere aandelen. Dit is een belangrijk aandachtspunt dat je altijd in het achterhoofd moet houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *