Passief inkomen genereren met beleggen

Passief inkomen genereren met beleggen

Een passief inkomen genereren zonder dat we hier al te veel voor hoeven te doen, dit klinkt natuurlijk als de ultieme droom. Je kunt op verschillende manieren een passief inkomen genereren. Wat bij de meesten van ons bekend is, dat zal wellicht het investeren zijn in vastgoed, maar wist jij dat je op een relatief eenvoudige manier een passief inkomen kunt genereren met beleggen? Wist jij dat er tal van manieren zijn hoe ook jij vandaag nog kunt beginnen met het genereren van een passief inkomen naast je huidige baan?

Beginnen met een beperkt budget

Velen onder ons, waaronder ook ik tot enkele jaren geleden dachten dat je enkel een passief inkomen kon genereren wanneer je een paar miljoen op je bankrekening had staan. Toch is dit absoluut niet het geval. Je kunt namelijk ook een passief inkomen opbouwen met weinig tot geen budget. Het is namelijk niet alleen zo dat je voor investeren geld nodig hebt, maar wat dacht je van investeren in kennis, maar ook in tijd? Dit zijn misschien wel de twee belangrijkste punten om in te investeren om ook een passief inkomen te kunnen genereren. In dit blog ga ik je vertellen hoe jij net als ik een leuk passief inkomen kunt genereren met beleggen.

Wat is een passief inkomen

Voordat we verder ingaan op de vraag hoe je een passief inkomen kunt genereren met beleggen is het van belang te weten wat nu daadwerkelijk een passief inkomen is. Een passief inkomen is een inkomen waar je niets voor hoeft te doen. In tegenstelling tot wanneer je werkt op basis van een uurloon, geldt hier niet één uur werken, één uur uitbetaald. Ook wel in de volksmond ‘Uurtje factuurtje’ genoemd. Wanneer je direct geld ontvangt voor de werkzaamheden die je uitvoert dan betekend dit een actie inkomen. Je bent actief bezig en krijgt hier ook direct een beloning voor. De meest bekend vorm is natuurlijk onze dagelijkse baan. Hier werken we een x aantal uur per maand en krijgen hiervoor een vaste vergoeding. Ook wel bekend als ‘salaris’.

Het grote nadeel van deze vorm van inkomen, dat wanneer je stopt met werken je inkomsten ook stoppen. Toch geldt dit nog altijd voor het grootste deel van de Nederlanders. Voor veel mensen lijkt dit de enige manier om inkomsten te kunnen genereren. Wanneer we gaan kijken naar de mensen met veel geld, dan zien we dat eigenlijk niemand dit geld verdiend met enkel en alleen een salaris. Het grote nadeel aan een salaris is natuurlijk dat hier een bepaald plafond aanzit. Hoe fijn is het dat je deze vormen van inkomsten zou kunnen combineren en uiteindelijk je actieve inkomen steeds meer kunt vervangen met je passieve inkomsten?

Hoe werkt een passief inkomen?

Nu je weet wat een passief inkomen is, gaan we hier verder op de grote voordelen die een passief inkomen met zich meebrengt. Een passief inkomen genereert dus feitelijk een stroom van inkomsten zonder dat je hiervoor een daadwerkelijke inspanning voor levert. Slapend rijk worden, dat wil jij toch ook? Om je een eerlijk beeld van de realiteit te geven, hebben we hieronder nog een aantal denkfouten voor je opgesomd bij het genereren van een passief inkomen.

Veelgemaakte denkfouten bij een passief inkomen

Iedereen wil natuurlijk slapend rijk worden zonder hier iets voor hoeven te doen. Als dit het geval was, dan waren we natuurlijk allemaal financieel vrij geweest. In de realiteit is natuurlijk net iets anders. Voordat jij daadwerkelijk kunt beginnen met het verdienen van een passief inkomen zal je wel het één en ander moeten doen.

Kijkend naar mijzelf heeft het mij toch zeker 3 maanden geduurd voordat ik voor het eerst passief inkomsten mocht ontvangen. Inmiddels groeit dit bedrag iedere maand en herinvesteer ik mijn passieve stroom van inkomsten om dit proces te kunnen versnellen. Het uiteindelijk doel is natuurlijk om mijn volledige baan te kunnen opzeggen en mijzelf volledig kan uitbetalen vanuit mijn passieve inkomen.

Even afhankelijk van de manier waarop jij een passief inkomen wilt gaan genereren kan het tot wel een jaar duren alvorens je er daadwerkelijk van kunt leven. Maar zeg nou eerlijk, een jaar lang investeren in kennis en vooral tijd om vervolgens in lengte van jaren te kunnen genieten van je vrijheid, dat wil jij toch ook?

passief inkomen genereren

De reden waarom veel mensen geen passief inkomen hebben

Zoals je wel zult denken is het tegenovergestelde werkelijkheid. Een passief inkomen is niet weggelegd voor mensen die lui zijn en niet veel willen doen voor hun geld. Een passief inkomen is juist voor mensen die niet vies zijn van werken om hier vervolgens op lange termijn wel de vruchten van te plukken!

Bovengenoemde is in de meeste gevallen daarom ook ‘De’ reden waarom het overgrote deel van de mensen geen passief inkomen heeft. Het is namelijk voor het overgrote deel van de mensen enorm moeilijk om arbeid te verrichten zonder daarvoor een directe beloning te ontvangen. Dit is natuurlijk enorm zonde, want deze grote groep mensen heeft geen besef van het feit dat de beloning op lange termijn enorm kan zijn en een veelvoud kan zijn van hun huidige salaris. En dat terwijl de inspanning op lange termijn een stuk minder is.

Verschillende vormen van passief inkomen

Er zijn natuurlijk verschillende manier van passief inkomen.. een bekende hierin is natuurlijk affiliate marketing. In dit blog gaan we hier niet zo diep op in, maar is voor mijzelf een belangrijke bron van inkomsten. Een andere manier van passief inkomen is beleggen. Passief inkomen genereren met beleggen kan ook op verschillende manieren en met ieder gewenst budget. Om je toch enigszins een idee te geven, ga ik je een klein stukje uitleggen over hoe één van mijn stromen van een passief inkomen bestaat uit Affiliate marketing.

Passief inkomen door affiliate marketing

Wanneer jij niet wilt investeren in tijd en ook kennis en snel rijk wilt worden, dan is dit niets voor jou en is de kans vrij groot dat je ook over enkele jaren nog steeds voor een baas werkt en een actief inkomen genereert. Hier is uiteraard niets mis mee, maar er is zoveel meer uit te halen! Mijn advies is daarom, begin en geef het een kans! Want alleen dan zul je zien dat ook jij een passief inkomen kunt genereren naast je vaste baan.

Wat is affiliate marketing?

Om te begrijpen hoe je een passief inkomen kunt genereren met affiliate marketing, leggen we je eerst uit wat affiliate marketing exact inhoud. Bij affiliate marketing doe je eigenlijk niets anders dan het promoten van andermans product in ruil voor commissie. Dit kan op verschillende manieren. De meest gangbare manier is het maken van een website. Hierin kun je bijvoorbeeld aanbevelingen schrijven voor bepaalde producten van Bol.com die je promoot. Wanneer je website bezoekers via jouw website naar de site van bol.com gaan ontvang jij een commissie over het bedrag wat ze hebben besteed. Uit ervaring kan ik je vertellen dat deze commissies flink kunnen oplopen!

Wat kost affiliate marketing?

In de basis is affiliate marketing praktisch kostenloos. Wanneer je kiest voor het bouwen van een website, dan zijn de kosten niet meer dan €5,- per maand voor je domein + hosting.

*Geduld is de gouden tip

Affiliate marketing is niet moeilijk. Het enige wat er van je gevraagd wordt is consistentie en vooral geduld! Wanneer je een website maakt, dan zal google (dit is natuurlijk de belangrijkste zoekmachine ter wereld) even tijd nodig hebben voordat je site zichtbaar wordt in de zoekresultaten. Het kan tot wel 3 maanden duren alvorens je de eerste vruchten gaat plukken van deze investering. Het mooie is dat dit nooit meer verdwijnt en alleen mar zal stijgen naarmate de tijd vordert. Hoe fijn is het, dat jij een passief inkomen kunt genereren door het werven van bezoekers in enkele uren per week?

hoe werkt affiliate marketing

Mijn ervaring

Iets minder dan een jaar geleden ben ik begonnen met het verdiepen in affiliate marketing. In eerste instantie was ik toch ietwat sceptisch, want als het niet moeilijk is dan kan iedereen het toch? Dat is nu precies waar we elkaar hebben! Ik maakte een website en begon te schrijven over mijn favoriete hobby ‘sportvoeding’ op deze website informeer ik mensen over het gebruik van voedingssupplementen en verwijs ze door naar verschillende aanbieders van deze producten. Wanneer mensen dan binnen 30 dagen producten aanschaffen ontvang ik commissie. Kortom, ik schrijf wekelijks 3 blogs over het gebruik van bijvoorbeeld; eiwitten, vitamines en overige voedingssupplementen. In deze blogs stel ik een ‘probleem of vraagstuk’ centraal en bied hierin tevens de oplossing’ Een doorverwijzing naar desbetreffende producten’.

Hoeveel tijd kost mij dit wekelijks

Om heel eerlijk te zijn, besteed ik wekelijks zo’n 6-8 uur aan deze website. Hierin schrijf ik 2 a 3 blogs (afhankelijk van het onderwerp) Deze blogs plaats ik vervolgens en google neemt deze op in haar zoekresultaten. Na een week of 6 zie ik dat er langzaam wat bezoekers binnendruppelen en naarmate de tijd vordert neemt dit aantal alleen maar toe. De eerste 6-8 weken zijn het moeilijkst, want tijdens deze periode heb ook ik mij meermaals afgevraagd; ‘Werkt dit wel’? mijn antwoord is; Jaa, dit werkt!

Hoeveel levert het mij op

In het begin levert het je financieel gezien niets op. Mijn eerste commissie kwam na ongeveer een maand of 3. Ik weet het nog als de dag van gisteren, een commissie van maar liefst € 4,52. Maar ik wist, dat wanneer ik € 4,52 kon verdienen ik ook € 45,20 kon verdienen en ook € 452 kon verdienen. Inmiddels ben ik ruim 9 maanden verder, ik plaatst nog altijd wekelijk 2 tot 3 blogberichten en heb ik mijn inkomsten in de afgelopen periode maar liefst vertienvoudigd zien worden. Om jullie een idee te geven ziet deze inkomstenstroom er als volgt uit;

MaandInkomsten
September €         –  
Oktober €         –  
November €       4,52
December €     19,67
Januari €     72,80
Februari €   194,45
Maart €   341,19
April €   422,70
Mei €   533,55

Zoals je ziet nemen de inkomsten maandelijks exponentieel toe, hoe dit komt zal ik je vertellen. Een blogbericht heeft ongeveer 6-9 maanden nog voordat het haar maximale verkeer uit google binnenhaalt. Je kunt je dus voorstellen dat je eerst geschreven blog pas naar een half jaar enige vorm van bezoekers beginnen te genereren en ik nu nog steeds wekelijks nieuwe zaadjes plant voor over 6 maanden. Deze bezoekers blijven maandelijks terugkomen en dit aantal zal blijven toenemen naarmate de tijd vordert.

Wat doe je met deze inkomsten?

Deze inkomsten zijn natuurlijk ontzettend fijn en in theorie zal ik zo’ n 20% van mijn huidige salaris kunnen invullen met mijn passieve inkomen. Maar ik wil meer, ik wil groeien en ik wil volledig kunnen leven van mijn passieve inkomen. Dit betekend dat ik dit geld opnieuw investeer en kies voor een nieuwe vorm van passief inkomen en dan komen we bij de kern van het verhaal. Een passief inkomen verdienen met beleggen.

Waarom ik heb gekozen voor deze aanloop is als volgt. Wanneer jij namelijk een beperkt budget tot je beschikking hebt, dan kun je prima beginnen met investeren in aandelen. Alleen zoals je zult begrijpen zal de impact van deze investering een stuk lager zijn. Vandaar en dat is puur uit ervaring. Adviseer ik mensen met een beperkt budget te starten met het creëren van hun eerste passieve inkomsten stroom in de vorm van affiliate marketing. Deze inkomsten verdwijnen namelijk nooit en kunnen parallel lopen aan het investeren in aandelen!

Hoe kan ik beginnen met affiliate

Ik begrijp heel goed dat het wellicht allemaal wat vaag klinkt, maar ook jij kunt dit! Vertrouw in jezelf en zet door. Zelf had ik weinig tot geen ervaring op het gebied van websites. Ik werd door een goede vriend van mij gewezen op een cursus affiliate marketing van ‘slechts’ €47,- best veel als je je bedenkt dat je nog steeds niet weet of het iets voor je is.. maar het voordeel is binnen 30 dagen niet goed geld terug!

Dus ik begon met de cursus. Hier heb ik stap voor stap geleerd hoe ik het principe kan toepassen en het kan omzetten naar een vorm van routine en nieuwe levensstijl. Het allerbelangrijkste en hoe cliché dit ook klinkt is doorzettingsvermogen! De meesten haken na een week of 6 af.. en dat te bedenken dat, dat net het moment is waarop je aan de vooravond staat van het ontvangen van je eerste bezoekers en dus potentieel kans op commissie!

Leer vandaag hoe ook jij een passief inkomen kunt genereren op het internet

  • 100% vrij te worden dankzij het internet. Ik wil je laten zien hoe je een volledig vrij leven kunt leven dankzij het internet. Altijd je eigen dag indelen.
  • Een passief inkomen op te bouwen. Geld verdienen terwijl je slaapt of offline bent klinkt voor veel mensen als een droom, maar vergeten dat we in de tijd van het internet leven, waar alles kan.
  • Je inkomen elke maand te laten groeien. Omdat ik elke maand nieuwe assets opbouw, en bestaande laat groeien, groeit mijn inkomen elke maand.
  • Een bron van inspiratie te worden voor vrienden en familie. De Jacko van nu is niet dezelfde persoon als de Jacko van tien jaar geleden. Ik ben enorm gegroeid als persoon en wil jou dit ook laten doen.

Jaa, ik wil voor slechts € 47,- leren hoe ook ik een passief inkomen kan generen!

Passief inkomen genereren met beleggen

Je hebt wellicht inmiddels net als ik de keuze gemaakt om te starten met affiliate marketing. Allereerst kan ik je vertellen, hier ga je absoluut geen spijt van krijgen als je maar doorzet. Nu is het tijd voor de volgende stap en wellicht heb jij al een mooie spaarrekening en vind je affiliate marketing teveel gedoe, dat kan natuurlijk. Je wilt gewoon je geld voor je laten werken er niet al te veel moeite voor doen. Dan is beleggen in aandelen misschien wel iets voor jou.

Iedereen kan langzaam rijk worden

Wanneer je wilt beginnen met beleggen, dan is dividend waarschijnlijk niet iets waar je direct aan denkt. De meeste beleggers die meestal net beginnen willen snel geld verdienen en laten we eerlijk zijn, dat willen we toch allemaal? Helaas is de realiteit wel anders! Tijd is namelijk in de wereld van beleggen je grootste vriend. Niemand wil langzaam rijk worden. Ontzettend jammer, want in de basis kan iedereen, met de juiste mindset rijk worden.

Passief inkomen genereren door dividend

Dividend is de manier om een passief inkomen te genereren met beleggen. Het risico is relatief laag, maar wel een stuk zekerheid. Verwacht alleen niet dat je hiermee snel rijk zult worden, want ook hier geldt, tijd is je grootste vriend. Wanneer je kiest voor deze strategie, dan is het van belang dat je dit wegzet over een langere periode. Want zoals in ons eerder geschreven blog aangegeven gaat het 8e wereldwonder rente op rent, ook wel compound interest pas naar enkele jaren exponentieel toenemen.

Exponentiele groei door periodiek beleggen

Wanneer jij voor jezelf je strategie hebt bepaald en ervoor hebt gekozen voor de strategie; een passief inkomen te genereren met beleggen’  is het aan te raden periodiek te beleggen. Waarom, dat leggen we je nu uit. Wanneer jij ervoor kiest eenmalig een bedrag in te leggen, dan zal dit vermogen uiteraard ook stijgen. Maar wat nu als jij ervoor kiest maandelijks een bedrag te beleggen en hier vervolgens dividend over te ontvangen.

Dit ontvangen dividend investeer jij vervolgens weer in ditzelfde aandelen en de volgende dividend uitkering zal over het bedrag inclusief je geherinvesteerde geld zijn. Kortom, wanneer je dit gedurende een lange periode herhaalt zal dit een enorme toevlucht nemen. Om je een beeld te geven gaan we in dit voorbeeld uit van een maandelijkse investeren van € 100,- tegen een dividend van 8% (wat erg reëel is) voor een periode van 5 jaar. Dit betekend dat jij gedurende deze 5 jaar totaal een bedrag hebt geïnvesteerd van € 6.000. Je eindkapitaal zal uitkomen op €7.341. Zoals je ziet een rendement van maar liefst € 1.341 zonder dat je hier maar iets voor hoeft te doen.

Mijn plan naar financiële vrijheid

Inmiddels ben ik 9 maanden onderweg en heb ik voor mijzelf een passief inkomen gegenereerd van +/- €500,- per maand. Dit is natuurlijk nog lang niet voldoende te stoppen met werken. Mijn uiteindelijke doel is om dit te realiseren binnen 5 jaar. Nu zal je denken, hoe ga je dit voor elkaar krijgen? Dan zal ik je uitleggen. Zoals je hierboven hebt gezien is het beleggen in aandelen en dan vooral in dividend aandelen enorm lucratief. Ervanuit gaande dat mijn website een maandelijkse bron van inkomsten blijft van minimaal €500,- verdeel ik deze inkomsten als volgt;

1e €250,-

Ik schrijf nog steeds mijn eigen artikelen, wat ik overigens ontzettend leuk en vooral leerzaam vind om te doen. Maar ik laat dit vanaf volgende maand doen en dit gaat uiteraard gepaard met een bepaalde investering. Ik heb inmiddels een 2e website gestart waar ik exact ditzelfde trucje ga toepassen, maar waar ik in plaats van dat ik zelf de blogs ga schrijven ze hiervoor laat schrijven.

Kortom, mijn 1e site gaat werken voor mijn 2e site.. Deze 2e site zal in de komende maanden langzaam ook gaan groeien en ook een extra stroom aan passieve inkomsten genereren. Vervolgens herhaal ik ditzelfde verhaal bij een 3e website. Zodoende bouw ik een netwerk van affiliate websites op welke stuk voor stuk een deel van mijn inkomen gaan genereren.

2e €250,-

Dit bedrag investeer ik in dividend aandelen en gaan een passief inkomen genereren met beleggen. Door maandelijks een bedrag van €250,- te beleggen tegen een dividend van 8% genereer ik enkel uit dividend een bedrag van € 125 per maand (los van het geïnvesteerde bedrag) Uiteraard zal het geïnvesteerde bedrag jaarlijks toenemen gezien de inkomsten van de 1e, 2e en ook 3e website zullen toenemen. Kortom, dit zal exponentieel gaan toenemen.

Hoe vind ik de juiste (dividend) aandelen?

Wanneer je een passief inkomen wilt genereren met beleggen, dan kunnen we ons voorstellen dat jij je afvraagt; ‘Hoe kies ik de juiste aandelen?’ een vraag die natuurlijk helemaal niet zo gek is, want ook ik wist tot een jaar geleden niet hoe ik de juiste aandelen kon herkennen.

Ik wist dat Shell, KLM en ook Tesla actief waren op de beurs. Maar wat dividend aandelen waren en hoe ik ze kon herkennen? Ik had werkelijk waar geen idee. Tot ik werd gewezen op de handleiding van Harm van Wijk. Ik was eerst wat huiverig, want laten we eerlijk zijn.. beleggen is toch iets voor mannen in saaie grijze pakken? Maar met zijn praktische en vooral duidelijk uitleg, wist ik binnen een uur hoe ik de juiste aandelen kon herkennen en niet geheel onbelangrijk ik een passief inkomen kon genereren met beleggen.

De 1e stap naar financiële vrijheid

Wat van essentieel belang is, is dat jij je realiseert dat ook jij dit kunt! Je hebt leren lopen door te vallen, kon jij direct zwemmen? Kortom, alles moeten we leren en als we echt willen dan kunnen we het! Wat ik heb geleerd tijdens mijn eerste 9 maanden van affiliatie marketing in relatie tot beleggen is dat je geduld moet hebben en dat tijd je grootste vriend is. Doordat ik in tegenstelling tot 95% die begint met dit avontuur wel langer ben doorgegaan dan 6 weken sta ik momenteel nu waar ik sta. Ik weet dat ik over 5 jaar mijn droom kan verwezenlijken en uiteindelijk volledig kan leven van mijn passieve inkomen uit beleggen en affiliate marketing. Want onthoud 1 ding; Wanneer jij je eerste commissie kunt verdienen, dan kun je er ook 5, 10 of 50 krijgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *