passief geld verdienen

Passief geld verdienen op maar liefst 4(!) manieren

Werk jij momenteel voor een baas en wil jij net als velen wel een extra zakcentje verdienen zonder hier veel vrije tijd aan te besteden? Waarom dan geen passief inkomen genereren naast je vaste baan? Het mooie aan het passief geld verdienen is dat met de juiste inspanning in het begin jij op lange termijn hier de vruchten van gaat plukken.

Er zijn namelijk tal van voorbeeld die zelfs na 3 jaar werken aan een passief inkomen voldoende verdienen om te kunnen stoppen met werken, hoe gaaf is dat! In dit artikel gaan we de verschillende manieren van een passief inkomen generen bespreken. En gaan we in het bijzonder in op het verdienen van passief geld met aandelen.

Hoe kan ik passief geld verdienen ?

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, met ‘slechts’ enkele uren per week passief een volledig salaris te kunnen verdienen. Toch is het echt mogelijk! Wel moet je er rekening mee houden dat je dit niet in 4 weken tijd gaat realiseren, maar je er iets langer de tijd voor moet nemen. In dit artikel ga ik je stap voor stap meenemen naar de verschillende mogelijkheden en laat ik je ook zien dat het binnen afzienbare tijd met de juiste strategie en inspanning is te realiseren.

Ook wanneer je niet beschikt over een flinke bankrekening zijn er tal van manier om geld te verdienen op een passieve manier. Door de juiste stappen te volgen kun jij met het juiste plan je doel bereiken. Het grote voordeel aan het genereren van een passief inkomen is dat het niet alleen maar draait om het investeren van geld. Het is namelijk ook belangrijk te investeren in kennis en nog veel belangrijke te investeren in tijd.

Het is natuurlijk (bijna) niemand zo aankomen waaien en geloof mij, dat zal ook jou niet gebeuren anders waren we immers allemaal wel rijk, denk je niet? Toch is er een ‘Succes formule’ die wanneer jij de juiste stappen volgt en geduld hebt kan leiden naar het creëren van een passief inkomen. Inmiddels ben ik zelf zo’n 1,5 jaar bezig met deze vorm van inkomen generen en is mijn doel om eind 2021 volledig te kunnen stoppen bij mij huidige werkgever. Voor jullie beeldvorming, op dit moment genereer ik een passief inkomen van +/- € 1.400 en mijn doel is om dit in de komende 6 maanden op te schalen naar € 2.500 per maand.

Met de afdracht van alle belasting zal ik hieraan circa € 1.800 per maand netto overhouden. Nu zal je vast denken, € 1.800 is niet veel? Dat klopt.. maar deze € 1.800 is nog maar het begin van mijn reis naar financiële vrijheid. Doordat ik kan stoppen met werken heb ik 40 uur per week extra tijd om te werken aan mijn eigen business. Wat denk je wat er dan gebeurt met de inkomsten op lange termijn?

Verschillende vormen van passief geld verdienen

Passief geld verdienen kan op verschillende manieren. Zelf geef ik de voorkeur aan een 2-tal van deze vormen van passief inkomen, welke dat zijn dat zal ik je zo direct verder toelichten. De manieren waarop je passief geld kunt verdienen zijn:

Uiteraard zijn er naast deze manieren van passief inkomen creëren nog tal van manier om een extra inkomstenstroom te genereren. Omdat dit de meest succesvolle en ook meest toegankelijke manier zijn, gaan we deze verder uitlichten.

Verkopen van je eigen online product

Dit is natuurlijk de ideale manier om passief geld te verdienen. Door het maken en ook verkopen van een online product hoef jij maar één keer het product te maken. Bijvoorbeeld een E-book of een online video training. Doordat het relatief eenvoudig is om te automatiseren heb jij na een verkoop weinig tot geen extra (af)handeling.

Doordat jij een volledig geautomatiseerd distributieproces hebt, kun jij passief geld verdienen zonder er dagelijks al te veel aandacht aan te hoeven schenken. Wel is het belangrijk wanneer je voor deze optie kiest om passief geld te verdienen dat je zorgt voor een perfect product. Wanneer je namelijk iets gaat verkopen wat kwalitatief onder de maat is, dan zal je passieve inkomstenstroom snel teruglopen of zelfs stoppen.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om op deze manier passief inkomen te gaan generen is het belangrijk dat je een verkoopkanaal hebt. Dit kan door middel van een website. Via je website kun jij namelijk het volledig proces van aanmelden tot training automatiseren. Het enige wat jij hoeft te doen is zonder dat je hier uren aan kwijt ben de website up-to-date te houden. Kortom, een prachtige manier van passief geld verdienen.

Starten van een webshop

Ben jij niet zo creatief en vind je het lastig om iets nieuws te bedenken, waarom kies je dan niet gewoon voor de verkoop van producten van een ander? Je kunt namelijk op een relatief eenvoudige wijze starten met je eigen webshop en op deze manier passief geld verdienen echter moet jij jezelf wel afvragen in hoeverre dit daadwerkelijk passief is. Je moet namelijk de bestelling inpakken, verzenden om nog maar niet te spreken over de inkoop van producten en het fotograferen en plaatsen op je website. Daarnaast is het starten van een webshop natuurlijk niet gratis. Je zult voorraad moeten houden en ook moeten zorgen voor verpakkingsmateriaal. Dus wanneer jij beschikt over voldoende budget, dan kun jij prima starten met een webshop.

Eigen ervaring Webshop

Enige tijd geleden is mijn Partner begonnen met een webshop. Haar droom was om een eigen webshop te hebben in (woon)accessoires, sieraden en gifts. Waar we het voordeel hebben dat ik de website kan maken, en ook het technische gedeelte kan invullen scheelt ons dit een hele hoop geld. Toch zijn we ver over ons in eerste instantie vastgestelde budget heet gegaan. Om jullie een beetje een idee te geven, we hadden ons budget gesteld op € 2.500,- 

Zoals je wellicht al kunt raden, dit is ons niet gelukt. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we het hiermee niet gingen redden. We waren immers alleen aan verpakkingsmateriaal al € 500 kwijt. Gelukkig waren wij in de positie om ons budget flink op te hogen. Maar was dit niet mogelijk geweest, dan hadden we een flinke uitdaging gehad. Kortom, voordat je begint met een webshop, zorg dat je alles helder hebt en ook een plan hebt.

Inmiddels draait onze webshop zo’n 6 maanden en stromen en mondjes maat wat orders binnen. Voor mijn partner is het echt een hobby geworden en we zien de inkomsten gestaagd toenemen. In de afgelopen maand hebben we zelfs voor het eerst een omzet gedraaid van € 750,-. Uiteraard nog lang niet voldoende om winstgevend te zijn, maar het begin is er!

Passief geld verdienen met affiliate marketing

Wellicht heb je deze term wel eens voorbij zien komen en helaas wordt hier (onterecht) negatief en vooral sceptisch over gedacht. Want vaak pretenderen de zogenoemde goeroes dat jij met minimale inspanning tot wel € 10.000 per maand passief inkomen kunt genereren. Dit kan alleen wanneer jij hun, vaak veel te dure cursus van enkele honderden euro’s afneemt. Dit is ontzettend jammer, want ten onrechte krijgt affiliate marketing op deze manier een slechte naam.

Want affiliate is de perfecte manier om op lange termijn passief geld te verdienen. Het enige wat je nodig hebt is doorzettingsvermogen en geduld. Met deze twee ingrediënten kun ook jij succesvol worden en een mooie passieve inkomstenstroom genereren. Affiliate klinkt misschien al een ingewikkeld begrip. Dus om je een eindje op weg te helpen leggen we je hieronder uit wat nu daadwerkelijk Affiliate marketing is.

stappenplan passief inkomen verdienen

Wat is affiliate marketing?

De kans is natuurlijk aanwezig dat je weet wat affilaite marketing is. Dan kun je dit stukje uiteraard overslaan en verder gaan naar het stuk hoe je het kunt toepassen en wat mijn ervaringen zijn. Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is heel eenvoudig gezegd het promoten van andermans producten of diensten in ruil voor een bepaalde commissie. In een notendop uitgelegd, jij promoot een product via je website of sociale media iemand schaft het aan en jij ontvangt een commissie ter beloning.

De mogelijkheden van affiliate marketing

De mogelijkheden van affiliate marketing zijn oneindig. In dit stuk ga ik je vertellen wat het meest voor de hand ligt, wat mijn ervaring is en wat ik er wekelijks voor doe om bepaalde resultaten te behalen. De reden dat mensen die veel passief geld generen zonder hiervoor flink te hebben geïnvesteerd is in 99% van de gevallen behaald door de inzet van Affiliate marketing. Waarom zul je denken? Dit komt doordat het opzetten van affiliate marketing relatief eenvoudig is. Je hebt er namelijk zelf geen product of dienst voor nodig, want zoals je weet promoot je die van iemand anders.

Om het eenvoudig te houden, als ‘Publisher’ zet jij linkjes in je tekst die zijn voorzien va neen bepaalde ‘tracking’ code. Wanneer iemand hier op klikt en vervolgens een aankoop doet of de dienst afneemt, dan ziet het systeem dat deze via jou afkomstig is. Dat betekend dat jij hierover commissie ontvangt.

Hoogte van je commissie

Wanneer je kiest om producten te promoten, dan moet je er rekening mee houden dat het kan voorkomen dat de commissies op deze producten niet zo hoog is. Wanneer je gaat kijken naar producten van bijvoorbeeld bol.com, dan zal je zien dat de commissies vaak tot maximaal 8% zijn afhankelijk van de categorie. Dit komt doordat er op dergelijke producten niet veel marge zit.

Wat dan belangrijk is, is om te kiezen voor duurdere producten, want 8% van 250 euro is toch 20 euro.. wanneer je 4 van deze producten per dag weet te verkopen, verdien je € 80,- per dag. Nu denk je vast, dat is onmogelijk, maar dat is nu juist zo mooi aan passief geld verdienen met  affiliate marketing ook jij kunt dit! Als je maar de juiste mindset hebt en er volledig voor gaat.

Digitale producten

Zoals je ziet zijn de commissies op fysieke producten vaak wat aan de lage kant. Wanneer je dus een affiliate programma vindt met digitale producten, dan kunnen deze commissies heel erg snel oplopen tot zelfs wel 50%! Dat is natuurlijk super interessant. Stel je promoot een online cursus van 199 euro en de commissie bedraag 50%, dat betekend dat jij maar liefst 100 euro commissie ontvangt! Dan hoef je er ineens nog maar iedere dag één te verkopen voor een passief inkomen van 3000 euro per maand. Want het mooie aan passief geld verdienen, is dat het ook ‘s nachts en in de weekenden gewoon doorgaat.

Mijn ervaring met Affiliate marketing

Zelf ben ik inmiddels zo’n 1,5 jaar bezig met passief geld verdienen middels o.a. affiliate marketing. Zoals vaak wordt gezegd, is het niet zo dat je in een korte periode enkele duizenden euro’s per maand passief gaat verdienen. Want dan zal iedereen rijk worden door dit model toe te passen. Toch is het ook voor jouw mogelijk om met de juiste mindset dit tot een succes te brengen. Om je een idee te geven, deel ik mijn eigen ervaring met je.

Begin

Alle begin is moeilijk, dat geldt ook voor affiliate marketing. Het kan namelijk tot wel 3 maanden duren alvorens jij je eerste commissie ontvangen en veel mensen zijn al ver voor dit moment afgehaakt.. ontzettend jammer, want had je maar doorgezet, dan had jij ook in lengte van jaren passief geld kunnen verdienen met relatief weinig inspanning. Toen ik begon, moest ik natuurlijk bepalen in welke sector ik mijn website wilde maken. Ik koos voor een website in de wereld van Fitness. Zelf sport ik 5 x per week en let ik goed op mijn voeding. Doordat ik de nodige feeling en ook affiniteit heb met deze niche is het voor mij gemakkelijk hier over te schrijven.

Mijn plan

Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk bezoekers naar je website te trekken, want alleen dan vergroot jij de kans op de verkoop van één van je (digitale) producten. Om dit op termijn steeds meer om te zetten naar een passieve stroom van bezoekers koos ik voor het werven van bezoekers (organisch) uit Google. Door de verschillende gratis tools die je kunt vinden kun je onderzoeken op welke ‘zoekwoorden’ jou doelgroep zoekt. Ik zit in de fitness wereld, dus mijn doelgroep zoekt op;

 • Hoe vaak moet ik sporten
 • Hoe kan ik mijn spieren trainen
 • Wat moet ik eten voor het snel herstellen van mijn spieren

Wat ik vervolgens doe is eigenlijk heel simpel. Ik zorg dat ik een blog (artikel) schrijf over een bepaald onderwerp. Hierin zorg ik dat dit artikel zo volledig mogelijk is en antwoord geeft op de vraag. Vervolgens voeg ik in de artikel de welbekende affiliate link toe om als voorbeeld te geven; ‘Hoe kan ik mijn spieren trainen’ hierin promoot ik een digitaal product in de vorm van een ‘persoonlijk trainingsschema’. Deze kost voor de koper 67 euro en levert mij 37 euro commissie op. Kortom, een leuk model.

geld verdienen met affiliate
Blijf doorgaan

Het allerbelangrijkste is doorzetten, Google wil namelijk enkel relevante informatie tonen in haar zoekresultaten. Logisch natuurlijk, want jij wil toch ook het beste antwoord wanneer je iets zoekt? Daarom kan het tot wel 3 maanden duren voordat Google jouw blogs toont in haar zoekresultaten. Dit is dus ook exact te reden waarom het bij mij 3 maanden heeft geduurd voordat ik voor het eerst passief geld had verdiend. Maar wanneer je eenmaal zichtbaar bent, dan zal het snel gaan.

Mijn resultaten

Zelf plaats ik wekelijks een 3-tal blogs. Deze bestaan uit minimaal 2.000 woorden en dit kost mij tussen de 8-10 uur in de week. Dit doe ik inmiddels zo’n 1,5 jaar en de resultaten zijn verbluffend. Om jullie een beeld te geven, heb ik de bezoekersaantallen gedurende deze periode van 18 maanden (1,5 jaar) samen met de inkomsten voor je op een rij gezet;

MaandBezoekersInkomsten
10 €         –  
252 €         –  
3124 €     27,00
4251 €     62,00
5482 €    141,00
6802 €    219,00
71.195 €    171,00
81.703 €    233,00
92.394 €    275,00
103.194 €    472,00
114.928 €    720,00
126.429 €    673,00
138.572 €    793,00
1412.955 €    935,00
1515.938 € 1.087,00
1618.531 € 1.295,00
1721.852 € 1.311,00
1824.958 € 1.385,00

Zoals je ziet heeft het mijn zeker 10 maanden gekost voordat ik voor het eerst richting de € 500,- commissie ging. De kracht zit hem in consistentie. Hoe dit komt, dat zal ik je uitleggen. Google heeft ongeveer 6-9 maanden nodig (bij een nieuwe website) om een blog volledig te kunnen beoordelen en de daar bijhorende waarde toe te kennen. Dat betekend dat de blogs dit ik in maand 8 schrijf, pas minimaal een half jaar later het optimale bezoekersaantal haalt. En dit effect gaat op ten duur wanneer jij je plan volgt exponentieel stijgen. En zoals je ziet de inkomsten ook.

Vind jij het lastig en weet je niet goed hoe je dit allemaal moet aanpakken? Dan kan ik je aanraden eens een kijkje te nemen bij Jacko Meijaard. Ook ik was eerst sceptisch en dacht, daar heb je weer zo’n goeroe.. Maar voor slechts 47 euro leer jij stap voor stap alles wat je moet weten om een succesvolle affiliate marketeer te worden. Het enige wat hij je niet kan leren, dat is geduld.. Dus heb jij geen geduld en wil je snel geld verdienen? Dan is het casino wellicht een betere optie voor je.

Heb jij wel het geduld, dan is dit jouw pad naar passief geld verdienen. Het grote voordeel is en wat ik als enorm fijn heb ervaring is de community achter deze cursus. Want het is niet enkel een cursus en daarmee klaar. Je hebt namelijk toegang tot de community met ruim 10 duizend leden. Hier kun jij al je vragen kwijt en word jij stap voor stap geholpen met jouw reis naar het creëren van een passief inkomen.

Leer vandaag hoe ook jij een passief inkomen kunt genereren op het internet

 • 100% vrij te worden dankzij het internet. Ik wil je laten zien hoe je een volledig vrij leven kunt leven dankzij het internet. Altijd je eigen dag indelen.
 • Een passief inkomen op te bouwen. Geld verdienen terwijl je slaapt of offline bent klinkt voor veel mensen als een droom, maar vergeten dat we in de tijd van het internet leven, waar alles kan.
 • Je inkomen elke maand te laten groeien. Omdat ik elke maand nieuwe assets opbouw, en bestaande laat groeien, groeit mijn inkomen elke maand.
 • Een bron van inspiratie te worden voor vrienden en familie. De Jacko van nu is niet dezelfde persoon als de Jacko van tien jaar geleden. Ik ben enorm gegroeid als persoon en wil jou dit ook laten doen.

Jaa, ik wil voor slechts € 47,- leren hoe ook ik een passief inkomen kan generen!

Passief geld verdienen met beleggen

Geld verdienen met beleggen of investeren. Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om passief geld te kunnen verdienen. De wereld van internet is oneindig en neemt ook steeds meer in populariteit toe. Veel mensen vinden het vaak lastig om een passief inkomen te genereren. Laat staan dat je er volledig van kunt leven. Toch zijn er tal van mogelijkheden om op lange termijn een riant passief inkomen te kunnen genereren. Wat dacht je van een YouTube kanaal of een blog? Toch gaat dit wel gepaard met de nodige investering. En dan hebben we het natuurlijk niet over geld, maar over tijd. En tijd dat is nu precies waar we het in deze vorm van passief geld verdienen over gaan hebben.

Passief inkomen genereren met dividend

Wanneer jij op een relatief toegankelijke manier passief geld wilt verdienen om zo te zorgen voor een extra inkomstenstroom. Dan is het beleggen in aandelen en daarmee het genereren van dividend hiervoor een goede oplossing. Wist jij dat je namelijk al met enkele tientallen euro’s kunt beginnen met beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dividend ETF. Zo ontvang jij periodiek, vaak ieder kwartaal of ieder jaar een winstuitkering.

Dat is dus precies waarom er zoveel mensen kiezen voor beleggen in dividendaandelen. Doordat het redelijk toegankelijk is en je een passief inkomen genereert wordt het beleggen in dergelijke aandelen steeds populairder. Met een dividend aandeel kun je namelijk niet alleen winst maken, maar het aandeel kan natuurlijk ook groeien. Dat betekend dat jij op 2 manieren winst maakt door te beleggen in dividend aandelen.

Wat we helaas vaak zien is dat beginnende beleggers niet direct denken aan investeren in dit soort aandelen. Dat komt omdat deze groep vaak snel geld wil verdien en daarmee niet precies weet wat ze doen. Wanneer jij snel geld wilt verdienen, dan moet je kiezen voor een hoog risico. Iets waar ik persoonlijk geen fan van ben. Wellicht heb je het in één van mijn andere blogs al gelezen, maar zelf ben ik een relatief veilige belegger. Ondanks dat weet ik toch jaarlijks een rendement te behalen van cica 12-15%.

Passief geld op lange termijn

Beleggen dat is iets wat we doen voor de lange termijn, tenminste dat is mijn strategie. Wat jij doet, dat is natuurlijk helemaal aan jezelf, iedereen heeft immers andere doelen. Persoonlijk is mijn beleggingshorizon voor dergelijke aandelen 3 tot 5 jaar. Ook kun je met weinig geld beleggen en een prima rendement behalen. Wat dacht je wanneer jij ervoor kiest periodiek (maandelijks) een bedrag te gaan beleggen van 100 euro? Dit is een bedrag waarvan we vaak zien dat gemiddelde mensen dit prima kunnen missen. Toch zijn er ook mensen die hier meer moeite mee hebben. Wat ik vaak zie is dat de stelregel 10% van het netto maandsalaris opzij leggen om te investeren in aandelen. Uiteraard is het dus volledig afhankelijk van je eigen situatie.

Effect van rente op rente

Wanneer jij net begint met beleggen, dan heb je het gevoel dat het allemaal niet zo snel gaat. Zoals in het bovenstaande voorbeeld aangegeven, gaan we er vanuit dat je begint met een bedrag van 100 euro per maand. We kiezen ervoor om dit voor 5 jaar lang te beleggen. Uitgaande van een gemiddeld rendement van 10% (wat redelijk conservatief is) betekend dit over een termijn van 5 jaar betekend maar liefst 7.717 euro!

Met een inleg van 6.000 euro. Kortom in 5 jaar tijd heb jij een rendement behaalt van 23% op te totale ingelegde vermogen. Nu mag jij mij vertellen, bij welke bank was jou dit gelukt? Stel je voor je had ditzelfde gedaan over een periode van 10 jaar? Dan was je totale inleg 12.000 euro geweest, maar je eindbedrag 20.146 euro. Bijna een verdubbeling! We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, tijd en geduld zijn je grootste vriend!

Hoe kan ik dit realiseren zonder kennis?

Waarschijnlijk heb je bij het bovenstaande verhaal het idee; ‘Hoe ga ik dit zelf realiseren?’. Dat is natuurlijk helemaal niet zo gek, de beurs wordt namelijk vaak gezien als een plek voor rijke mannen met saaie grijze pakken. Maar dat is absoluut niet zo! Ook jij kunt wanneer jij jezelf de kans en tijd geeft passief geld verdienen met het investeren en dat kan zelfs met een klein bedrag. Ik raad je daarom aan om voordat je begint met investeren in aandelen, eerst te investeren in kennis. Vind je dit onzin, even goede vrienden, maar dan zul je achteraf zeker spijt krijgen!

Door de GRATIS live webinar van Harm van Wijk te volgen, leer jij de basis beginselen van het beleggen en leer je binnen 2 uur hoe jij de juiste strategie kiest en deze ook succesvol kunt toepassen. Dus ga jij zonder enige vorm van kennis die beurs op? Of ben je verstandig en investeer je 2 uur van je tijd door ook nog eens gratis deel te nemen aan een webinar?

“Hoe ik en mijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles)”

Gratis training door Harm van Wijk

 • Hoe je rendement maakt met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt…
 • Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week…
 • ​Hoe kan je met € 250 beleggen en een mooi rendement behalen?

100% Gratis – Volgende training begint bijna

1 gedachte over “Passief geld verdienen op maar liefst 4(!) manieren”

 1. Pingback: Hoe kan ik investeren in vastgoed? - Beginnen met investeren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *