beleggen met weinig geld

Met weinig geld succesvol beleggen? (+7 methoden)

Wil jij beginnen met investeren in bijvoorbeeld aandelen, maar denk jij dat succesvol beleggen met weinig geld niet mogelijk is? Zet dit dan zo snel mogelijk uit je hoofd! Want ook jij kunt met de juiste strategie succesvol beleggen met weinig geld. Wanneer je een beginnende belegger bent, dan is het aan te raden om te beginnen met beleggen met weinig geld. Op deze manier kun jij op een relatief veilig manier kennis maken met de wereld van beleggen.

Waar het in het verleden nodig was om veel geld mee te nemen naar de beurs om te beginnen met beleggen is dat vandaag de dag zeker niet meer het geval. Doordat de wereld van beleggen een stuk toegankelijker is geworden kun ook jij met weinig geld succesvol beleggen. In dit artikel hebben we enkele verschillende bewezen methoden voor je verzameld waardoor ook jij met een kleine bedrag flinke resultaten kunt behalen.

Hoe kan ik met weinig geld beleggen

Wanneer jij wilt beginnen met beleggen, dan is het noodzakelijk een beleggingsrekening te openen. Dit kan bijvoorbeeld bij DEGIRO of bij één van de andere populaire brokers. Een beleggingsrekening is niets meer dan je digitale portemonnee voor je aandelen/ETF’s. Wanneer jij het risico tot het minimum wilt beperken dan kun je er ook voor kiezen te beginnen met een ‘Demo’ account. Hiermee kunt jij direct beginnen en begin jij met beleggen met ‘fictief’ geld. Zo kun jij geen geld verliezen, maar ook geen ‘echt’ rendement maken.

Zo kun jij beginnen met handelen in aandelen, grondstoffen, maar ook valuta’s. Daarnaast kun jij nooit meer verliezen van je inleg. Kortom, wanneer jij wilt beginnen met beleggen, kies er dan voor om te starten met een laag budget. Wil jij geen risico lopen, dan is het beginnen met handelen in aandelen met een Demo account een betere optie voor je.

periodiek beleggen

Waarin kun je met weinig geld beleggen?

Er zijn allerlei manieren waarop jij kunt beleggen met weinig geld. Om je een eindje op weg te helpen hebben we hier 7 methoden voor je samengevoegd die erg populair zijn.

Aandelen kopen met weinig geld

Wanneer je begint met investeren, dan is het beleggen in aandelen één van de meest voorkomende en misschien ook wel populairste manier om te starten. Het is natuurlijk wel zo, dat wanneer jij gaat beleggen in aandelen met weinig geld de kans op succes naarmate het bedrag lager is afneemt. De hoofdreden hiervan is dat een broker namelijk transactiekosten rekent bij iedere aan/verkoop die jij doet. De meeste brokers rekenen hiervoor een vast bedrag per aankoop. Indien jij dus gaat beleggen met weinig geld, laten we zeggen € 100,- dan zijn de transactiekosten in verhouding al snel enkele procenten van je inleg. Wil je dan een positief rendement behalen dan moet een aandeel al de nodige procenten stijgen om daadwerkelijk positief uit te komen.

Kijken we naar bijvoorbeeld ‘DeGiro’ dan betaal je €2 + 0,038% aan transactiekosten. Wanneer jij dus gaat beleggen met € 100,- dan betekend dit dat de transactiekosten ruim 2% van je totale inleg zijn. Wanneer je dan een gemiddeld rendement van 10-12% per jaar haalt, dan drukt dit natuurlijk op de uiteindelijk rendement.

Toch zijn er ook brokers die geen vaste commissie rekenen. Wat deze partijen doen, dat is de transactiekosten relatief berekenen. Dit betekend dat jij altijd een vast percentage betaald of je nu met weinig geld gaat beleggen of met veel. Op deze manier heb jij altijd een eerlijk bedrag aan transactiekosten. Een erg populaire broker, die ik overigens zelf ook gebruik is eToro. Het grote voordeel aan deze broker is dat jij deze gratis kunt uitproberen door een demo. Wil jij een gratis account aanmaken klik dan op onderstaande knop en start met beleggen.

Beleggen in een ETF

In een ETF beleggen wordt steeds populairder. Dit komt doordat je op een relatief eenvoudige manier met weinig geld kunt beginnen met beleggen. Een ETF is eigenlijk een verzameling van bepaalde aandelen in een sector. Zo hoef jij niet alle aandelen apart te kopen, want zoals je zult begrijpen is dit een stuk duurder. Dit is ook één van de redenen waarom met die willen beleggen met weinig geld kiezen voor het kopen van een ETF. Toch kan het ondanks de lage transactiekosten en beleggen met weinig geld nog altijd risicovol zijn om te beleggen.

Dit komt omdat je niet zo’n grote spreiding kunt aanbrengen in je portefeuille. Wanneer je ervoor kiest verschillende soorten aandelen te kopen, dan breng jij vanzelfsprekend een stuk meer vastigheid aan in je portefeuille. Wanneer de ene sector het niet zo goed doet, dan kan een andere sector dit op dat moment wellicht voor je opvangen.

Als je toch met weinig geld wilt beleggen en ook tevens een redelijke spreiding wilt aanbrengen, dan is het beleggen in een ETF hiervoor een goede keuze. In principe investeert een ETF het geld van alle ‘investeerders’ in een mandje met aandelen. Dit is dus een groot voordeel wanneer jij met weinig geld wilt investeren in een bepaalde sector of selectie aandelen.

Vaak denken mensen dat je bij het kiezen van een ETF weinig tot geen keuze hebt. Dit is niet het geval. Op de beurs zijn tal van verschillende ETF’s waarin jij je geld kunt beleggen. Een ETF focust zich namelijk met name op een bepaalde sector of zone. Zo kun jij ervoor kiezen of je wilt investeren in Techniek, maar kun je er ook voor kiezen om te beleggen in een bepaald land zoals Amerika of China. Kortom, met het beleggen in een ETF kun jij met relatief weinig geld toch leuke rendementen halen.

Succesvol beleggen in ETF

Download het E-Book: Succesvol leren beleggen in ETF’S

Beleggen in Opties

Beleggen in opties is een goede manier om met weinig geld te renderen. Wel is het van belang dat je de juiste kennis bezit. Het beleggen in opties is namelijk niet weggelegd voor mensen met weinig tot geen kennis van beleggen. Wanneer je gaat beleggen in opties, dan koop je als het ware een ‘optie’ tot het aankopen van een aandeel tegen een vooraf gesteld prijs en op een bepaalde datum.

Opties zijn voordeliger in prijs dan het aandeel zelf, maar je bezit immers het aandeel ook niet, maar enkel de optie tot het kopen van dit aandeel. Om jullie een voorbeeld te geven hoe het werkt nemen we en aandeel dat normaliter € 10,- kost. Wanneer jij een optie op dit aandeel neemt, dan kost je deze optie € 2,-. Wanneer de prijs van dit aandeel vervolgens stijgt, dan zul jij winst (rendement) kunnen maken. Stel je voor dat de prijs van dit aandeel stijgt naar een bedrag van € 15,- Dan kun jij het aandeel met je optie van € 2,- kopen en heb je een winst van € 3,-. Zoals je ziet een rendement van maar liefst 150%!

Het beleggen in opties met weinig geld kan dus erg lucratief zijn. Echter is het beleggen in opties erg ingewikkeld. Wanneer jij weet hoe je kunt beleggen in opties, dan kun je flinke rendementen behalen. Uiteraard zijn er ook flinke risico’s aan verbonden. Je kunt namelijk ook relatief snel en eenvoudig je volledig inleg verliezen. Het is dus ontzettend belangrijk dat jij eerst de nodige kennis opdoet voordat jij gaat beleggen in opties. Wil jij meer weten over beleggen in opties, volg dan deze GRATIS cursus.

Download het E-Book: Succesvol leren beleggen in Opties

CFD’s

Wanneer jij wilt gaan beleggen met weinig geld, dan zijn CFD’s hiervoor een goede mogelijkheid. CFD’s zijn namelijk geen belegging op zich, maar een andere vorm van beleggen. Je kunt namelijk bijna in alles beleggen middels CFD’s. Je kunt namelijk een CFD openen op aandelen, valuta’s, maar ook op allerlei verschillende soorten grondstoffen.

Wanneer je via een CFD belegt, dan betekend dit dat je inleg werkt via een ‘Hefboom’. Deze hefboom zorgt ervoor dat jouw inleg met een bepaalde factor wordt vergroot. Op deze manier kun jij met weinig geld beleggen en flinke rendement behalen. Door het inzetten met een hefboom kun jij dus met een klein bedrag een grote positie openen. Hoe groter dus je hefboomfactor, hoe groter de kans op een flink rendement. Bij veel brokers kun jij kiezen voor bijvoorbeeld een hefboom die staat op 1:30, dit betekend dat je inleg wordt vergroot met een factor 30. Dus wanneer je 50 euro inlegt, dan is je positie € 1.500 waard. De kans op je potentiële winst is dus 30(!) keer groter.

Houd er natuurlijk wel rekening mee, dat wanneer de kans op een groot rendement hoger wordt ook de risico’s hiermee flink omhoog gaan. Een hefboom werkt daarom twee kanten op. Je kans op potentiële winst is enorm, maar je kunt tevens ook relatief snel je inleg of een deel hiervan verliezen.

Zorg daarom voordat je gaat beleggen via een CFD je zorgt voor de juiste kennis. Ook al ga je beleggen met weinig geld, zorg er altijd voor dat je bezit over voldoende kennis en kunde alvorens jij je geld verliest!

Leren beleggen met CFD’S, volg dan de GRATIS Live training

Uitlenen van geld

Wanneer jij wilt beleggen met weinig geld en ook een relatief laag risico wilt, dan is het uitlenen van geld wellicht een goede mogelijkheid voor jou. Een bekende manier van het uitlenen van geld dat is het kopen van obligaties. Een obligatie is namelijk een lening die door een bedrijf of door de overheid wordt uitgegeven. Je ontvangt hiervan een zogeheten bewijs, ook wel ‘schuldbewijs’ genoemd. Hierover ontvang jij een vaste vaak periodieke terugbetaling in de vorm van rente.

Wanneer jij liever niet al te veel risico wilt nemen met beleggen, dan is het beleggen in obligaties relatief veilig. Wanneer jij op korte termijn wat rendement wilt vergaren, dan kan het beleggen in obligaties erg interessant zijn. Houd er echter wel rekening mee dat obligaties niet zorgen voor mega rendementen, het risico is immers ook minimaal. Maar het kan wel zorgen voor een leuke extra inkomstenstroom zonder al te veel stress en inspanning.

Wanneer je kiest voor een lange termijn horizon, wat zeker aan te raden is als jij je geld wilt laten groeien. Dan is het beleggen in aandelen een stuk interessanter. Aandelen stijgen doorgaans sneller en geven hiermee een betere kans op een positief rendement dan obligaties. Toch kan het beleggen met weinig geld in obligaties erg interessant zijn voor een beginnende belegger.

Beleggen in vastgoed met weinig geld

Beleggen in vastgoed, dat kan toch alleen met veel geld? Je kunt immers geen huis kopen met enkele honderden euro. Dat is allang niet meer zo, wist jij dat je ook relatief eenvoudig kunt beleggen in vastgoed met weinig geld? Beleggen in stenen kan erg lucratief zijn ook met weinig geld kun jij beleggen in vastgoed. Wist jij dat er namelijk tal van andere manier zijn om met een klein bedrag te investeren in vastgoed?

Er zijn namelijk verschillende fondsen. Deze fondsen investeren in verschillende panden zoals appartementen en ook kantoren. Wanneer jij dus een deel (participatie) in dit fonds belegt, dan deel jij als het ware mee in de winst. Kortom, ook met een kleine bedrag kun jij investeren in vastgoed! Wil jij leren hoe je op lange termijn flinke rendementen kunt behalen met het investeren in vastgoed? Door het volgen van deze cursus leer jij van A tot Z hoe jij kunt investeren in vastgoed met weinig geld, maar nog belangrijker hoe jij er op lange termijn zelfs van kunt leven!

(Deposito) sparen

Sparen, dat is natuurlijk DE veiligste manier die er bestaat om ‘vermogen’ op te bouwen. Ik zet bewust vermogen even tussen haakjes, want sparen heeft niet onze voorkeur. Uiteraard is het van belang een noodfonds ter beschikking te hebben, maar rendement behalen op spaarrekening dat is al jaren niet meer.

Dat de huidige rente standen op dergelijke ‘producten’ ontzettend laag is, dat is natuurlijk geen geheim. Alleen hierdoor valt het eventuele rent flink tegen. Vergeet namelijk niet dat je geld, alsmede door de inflatie jaarlijks minder waar wordt. Zelf heeft het daarom ook niet mijn voorkeur om te ‘beleggen’ in de vorm van sparen of deposito sparen.

Wel is het van groot belang een deel van je geld op een spaarrekening te zetten. Je kunt namelijk altijd voor onvoorziene kosten komen te staan. Wanneer bijvoorbeeld je auto naar de garage moet of je televisie er ineens mee stopt. Dan wil je – geloof mij ik spreek uit ervaring – niet je aandelen hoeven te verkopen om geld vrij te spelen. Ik kan je namelijk vertellen, aandelen staan op het moment dat je ze ‘moet’ verkopen qua koers meestal ongunstig. Dat is natuurlijk zonde van je geld. Het is daarom belangrijk te investeren met geld dat je voor langere tijd kunt missen.

Starten met beleggen

Wanneer jij wilt beginnen met beleggen, dan is het belangrijk om heldere doelen te stellen en je hier ook daadwerkelijk aan te houden. Zelf wanneer jij gaat beleggen met weinig geld mag een goede strategie niet ontbreken. Voordat jij start met beleggen, ook al is het met weinig geld, is het belangrijk dat jij een doel stelt. Wil jij maandelijks een vast bedrag sparen voor een langere periode? Kies dan voor periodiek beleggen. Periodiek beleggen heeft meerdere voordelen, zelfs met weinig geld is periodiek beleggen erg interessant. Wanneer jij namelijk maandelijks € 50,- gaat beleggen, dan is dit toch € 600,- per jaar.

Bekijk hier vijf gouden tips om te starten met beleggen met een kleiner vermogen.

Hoe kies ik de juiste aandelen?

Of je nu met veel geld of met weinig geld wilt gaan beleggen, het kiezen van de juiste aandelen is van groot belang. Wanneer jij namelijk kiest voor aandelen die niet groeien, dan zal je geen rendement maken. Ook kun jij kiezen voor een passieve inkomstenstroom. Dit kan door te investeren in dividend aandelen. Kortom, je kunt alle kanten op. Het is daarom belangrijk dat wanneer jij gaat beleggen met weinig geld je ook een plan maakt. Houd je vervolgens aan dit plan en zorg ervoor dat je hier niet van afwijkt.

Door het stellen van doelen in combinatie met de juiste strategie kun ook jij prachtige rendement behalen, zelfs wanneer je gaat beleggen met weinig geld. Wil jij weten welke aandelen goed zijn en nog belangrijker hoe jij ze kunt herkennen? Download dan dit GRATIS E-book. Zo leer jij stap voor stap hoe jij de meest succesvolle aandelen kunt herkennen. Wanneer je dit trucje namelijk één keer door hebt, dan zal jij dit in lengte van jaren kunnen toepassen.

Hoe word ik een succesvolle belegger?

Wanneer jij wilt beginnen met beleggen, dan is het verstandig te starten met het investeren in de juiste kennis. Want wanneer jij direct de beurs betreed zonder kennis, dan is de kans aanwezig dat jij je inleg of een deel hiervan verliest. Ook beleggen met weinig geld brengt de nodige risico’s met zich mee, want ook weinig geld kan veranderen in geen geld. Velen, en ook ik heb die ‘fout’ gemaakt beginnen direct met het investeren in aandelen, maar de beurs is geen speeltuin en fouten worden genadeloos afgestraft.

Wanneer jij eerst investeert in kennis, dan kun jij deze ‘beginners’ fouten voorkomen. Op deze manier ga jij met een stuk meer zelfvertrouwen de beurs op. Dus wil jij een succesvolle belegger worden, dan is het verstandig eerst te investeren in de juiste kennis. Nu weet ik dat het hele internet volstaat met allerlei cursussen van de nodige goeroes die je gouden bergen beloven op korte termijn. Geloof mij, dit gaat je niet lukken. Jammer genoeg wordt hier nog steeds gretig gebruik gemaakt van het brein van de onwetende mens die snel geld willen verdienen.

Gratis Live cursus volgen?

Wist jij dat er tal van manieren zijn om GRATIS de nodige kennis te kunnen vergaren? Het enige wat het van je vraagt is om te investeren in tijd. In dit E-Book leer jij stap voor stap hoe jij een succesvolle belegger kunt worden en niet geheel onbelangrijk hoe je beginnersfouten kunt voorkomen. Naast deze E-books biedt Harm van Wijk ook een (ik geloof) wekelijkse Live webinar aan. Hierin doorloopt hij van A tot Z exact hoe je kunt beginnen, waar je op moet letten en niet geheel onbelangrijk hoe ook jij kunt beleggen met weinig geld. Kortom, het enige wat er van je gevraagd wordt is tijd. Dit duurt zo’n 2,5/3 uur afhankelijk van de vragen die er komen vanuit de deelnemers.

Het grote voordeel aan deze live webinar is dat je op ieder gewenst moment de opgedane kennis kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast kost het je geen geld, maar enkel wat van je tijd. Doordat Harm de theorie ‘plat’ slaat, is het voor iedereen te begrijpen. Dus loop jij al een tijdje rond om te gaan beleggen met weinig geld, dan is het aan te raden te beginnen met het investeren in kennis! Ben jij eigenwijs en denk je dat je alles al weet? Even goede vrienden, maar kijk dan niet raar op wanneer jij geld verliest. Laten we eerlijk zijn, wat is nu 3 uur van je tijd?

“Hoe ik en mijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles)”

Gratis training door Harm van Wijk

  • Hoe je rendement maakt met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt…
  • Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week…
  • ​Hoe kan je met € 250 beleggen en een mooi rendement behalen?

100% Gratis – Volgende training begint bijna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *