beleggen met weinig geld

De 5 gouden regels om te investeren met weinig geld

Allereerst ontzettend tof dat je even een kijkje komt nemen op onze website! We proberen investeren namelijk voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Waar de meesten van ons bij investeren het beeld hebben dat dit enkel is voor oudere mannen in saaie grijze pakken met teveel geld is, kunnen wij je vertellen dat dit absoluut niet het geval is! In tegendeel zelfs.

Wist je dat je namelijk prima kunt investeren met weinig geld en niet geheel onbelangrijk hier ook nog ontzettend toffe rendementen mee kunt behalen? In dit blog nemen we je stap voor stap mee in de wereld van investeren en hoe jij kunt investeren met weinig geld en een toch zo groot mogelijk rendement en vermogen kunt opbouwen. Wist je namelijk, dat ja al kunt beginnen met investeren vanaf 5 euro? Wil jij geld ook voor je laten werken? Zet dan vandaag die eerste stap naar je financiële vrijheid!

Investeren met weinig geld

Zoals hierboven benoemd is het allang niet meer zo dat je enkel kunt beginnen met investeren wanneer je over een flink budget beschikt. Het is zelfs voor de beginnende belegger aan te raden om te starten met een kleiner bedrag. De reden is dat je natuurlijk nog moet leren. Zoals je weet is de wereld van aandelen geen speeltuin en kun je snel geld verdienen, maar met een verkeerde strategie en onvoldoende kennis ook snel geld verliezen. Ook met kleinere bedragen kun jij op lange termijn flinke winsten boeken. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen.

De kracht van Compound interest. Compound interest, ook wel Rente op rente genoemd. Dit betekend dat jij naarmate de tijd vordert je rendement op rendement gaat maken. Dit zorgt natuurlijk voor een exponentiële groei van je vermogen, ook met kleinere bedragen. Hoe je nu toch kunt investeren met weinig geld, dat vertellen we je hieronder. We hebben namelijk een 8-tal methoden die ook daadwerkelijk hebben bewezen dat je ook met een klein bedragen flink rendement kunt maken.

Hoe kan ik met weinig geld investeren?

Waar het vroeger niet mogelijk was met kleine bedragen te investeren, ziet de wereld er tegenwoordig volledig anders uit. We kunnen vanaf onze smartphone onze aandelen portefeuille bedienen en terwijl we boodschappen doen de beurskoersen bekijken. Om te gaan investeren met weinig geld, kun je een rekening openen bij een Broker. Eén van de populairste en tevens goedkoopste hierin is ‘DeGiro’. Wil je toch liever eerst even testen met een ‘demo’ rekening, dan zijn er ook opties zoals Plus500 waar je met fictief geld kunt oefenen.

5 gouden regels om te investeren met weinig geld

Wanneer je wilt investeren met weinig geld, dan is het raadzaam deze onderstaande 5 tips op te volgen. Want ook jij kunt met een relatief bescheiden budget op lange termijn je financiële doelen halen. De weg naar financiële vrijheid is voor iedereen haalbaar, bepaal je strategie en houd je hier aan. Om je een eindje op weg te helpen hebben we speciaal jou 5 tips die de basis vormen naar financiële vrijheid.

Start op tijd en wees geduldig

Tijd is je grootste vriend, maar tevens ook vijand. Vaak zien we dat iedereen snel rijk wil worden, echter is dit voor weinigen van ons weggelegd. Maar wat als ik je vertel dat iedereen langzaam rijk kan worden? Door tijdig te beginnen met investeren en ook geduld te hebben kan iedereen op lange termijn flink geld verdienen. Zelfs wanneer je begint te investeren met weinig geld. Wanneer jij zeker 10 jaar van je geld af kunt blijven, dan kun ook jij enorme rendementen halen. Hierbij geld ons favoriete en tevens ook wel genoemd als 8e wereldwonder; Compound interest.

Beleg periodiek

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar wanneer jij start met investeren kies er dan voor om periodiek, het liefst iedere maar een vast bedrag in te leggen. Wanneer je namelijk maandelijks gaan investeren met weinig geld, dan bouw jij eigenlijk zonder dat je het door hebt aan een flinke portefeuille. Daarnaast is maandelijks inleggen ook een erg verstandige periode omdat je op deze manier altijd een gemiddeld goede aankoopkoers hebt van je aandeel. Je koopt namelijk de ene maand wanneer de koers lager staat wat meer aandelen en wanneer de koers hoger staat, dan koop je er wat minder. Op deze manier zit je qua gemiddelde koers (bijna) altijd safe.

Beleg alleen met geld dat je kunt missen

Een fout die we helaas nog al te vaak voorbij zien komen is dat mensen investeren met geld dat ze op korte termijn (binnen 3-5 jaar) nodig hebben voor de aankoop van bijvoorbeeld een auto. Ook wanneer je het niet kunt missen, dan is zelf investeren met weinig geld niet verstandig. Probeer dus alleen te investeren met geld dat je langere tijd kunt missen of nu nog uitgeeft aan zaken die overbodig zijn.

Stel je voor je koop iedere dag een broodje in de kantine en dit kost je € 2,- per dag. Nu zal je denken, wat is nou die € 2,- maar stel je voor dat je dit 5 dagen per week doet 10 jaar lang, dat betekend toch snel € 40,- per maand uitgerekend over 10 jaar betekend dit ruim € 5.000 wat jij kunt investeren en voor je kunt laten werken.

Daarnaast leert de ervaring ons dat wanneer jij aandelen moet verkopen omdat je geld nodig hebt de koersen in de meeste gevallen ongunstig zijn op dat moment.

Met weinig geld beleggen

Kies voor lage (transactie)kosten

Wanneer je begint met investeren en vooral wanneer je begint met investeren met weinig geld, dan is het van extra belang dat je goed kijkt naar een broker met lage transactiekosten. De kosten drukken namelijk ontzettend op je rendement. Wanneer je kiest voor beleggingsfondsen, dan kunnen de kosten oplopen tot wel 2,5% van de opbrengst. Als je geld voor je laat investeren, dan zijn deze kosten nog hoger. Wanneer je dan toch wilt investeren in fondsen, kijk dan of je zelf kunt investeren indexfondsen die in verhouding voordeliger zijn. (Dit leggen we in de volgende tip verder uit)

De aller goedkoopste manier om te investeren met weinig geld, dat is door het zelf te doen. Dit kan via een broker zoals DeGiro. Echter is het dan wel van belang dat je weet wat je doet. Het is verstandig jezelf even te verdiepen in aandelen en ook de beurs. Dit kan door verschillende gratis cursussen of E-Books.

>>Ontdek de 7 geheimen van succesvol beleggen<<

investeren in indexfondsen

Wanneer je start met investeren, maar ook de ervaren belegger heeft ze in zijn of haar portefeuille zijn Indexfondsen. Wanneer je wilt investeren met weinig geld, dan zijn indexfondsen de perfecte manier. Deze fondsen bewijzen zich in lengte van jaren al als een goede belegging voor iedereen. Dit geldt voor zowel de beginnende belegger als voor de professionals. Indexfondsen (ook wel ETF’s) genoemd hoeven namelijk niet actief te worden beheerd door een expert. Dit komt doordat ze de automatisch de beurs ‘imiteren’. We zien dat op lange termijn de indexfondsen vaak beter presteren dan de normale fondsen. Let er echter wel op dat je niet kiest voor een ‘huisindexfonds’ van je bank. Deze zijn vaak relatief duur en je weet niet exact uit welke aandelen dit fonds bestaat.

Waarin kan ik investeren met weinig geld?

Zoals we hebben aangegeven zijn er tal van manier waarmee jij kunt investeren met een beperkt budget. Om je hierin te ondersteunen hebben we de 8 en daarmee meest bewezen mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

 • Aandelen kopen
 • ETF’s
 • Opties
 • Geld uitlenen
 • Vastgoed
 • Handelen
 • CFD’s
 • Deposito

investeren met weinig geld in aandelen

Wellicht één van de bekendste en tevens meest populaire opties is het kopen van aandelen. Wel heeft investeren in aandelen met weinig geld het nadeel dat de kans op succes afneemt naarmate het bedrag lager wordt. Dit heeft te maken met het feit dat je rekening moet houden met transactiekosten. Wanneer jij één of meerdere aandelen koopt, dan rekent een broker (in dit geval DeGiro) hier een bepaalde bedrag voor in de vorm van transactiekosten. Vaak zien we dat brokers een vast bedrag rekenen, wanneer je dan met een klein bedrag belegd, dan zijn de transactiekosten in verhouding tot je investering enorm. Dan moet je flink wat rendement maken om alleen als je transactiekosten terug te verdienen.

Voorbeeld:

We gaan er in deze situatie vanuit dat je begint met een bedrag van € 100,- en dit doe je bij DeGiro. DeGiro rekent in dit geval € 1,50 + 0,021% transactiekosten. Dit betekend dat je totaal 1,7% aan transactiekosten betaald. Het gemiddelde rendement op aandelen, mits je de juiste aandelen kiest uiteraard is gemiddeld tussen de 7-12%. Je rendement neemt hier natuurlijk wel mee af, maar er blijft voldoende over om toch nog een leuk bedrag over te houden.

Toch is er een manier om met weinig geld aandelen te kopen met lage transactiekosten. Wist je dat er namelijk ook brokers zijn die geen vaste transactiekosten rekenen? Het grote voordeel is, dat je kunt met een relatief laag bedrag kunt investeren. Deze brokers berekenen namelijk de transactiekosten 100% relatief. Dus ook al wil je investeren met weinig geld, dan spelen de transactiekosten geen grote rol. Een partij die dit doet en wij ook zeker fan van zijn is; ETORO. Je kunt eenvoudig gratis een demo account uitproberen, geloof mij dit is voor de ‘kleine belegger’ ideaal!

>>Wil jij ook succesvol beleggen, download dan hier de gratis handleiding en ontdek hoe jij de meest kansrijke aandelen kunt vinden.<<

Investeren in ETF’s

Een andere manier om te kunnen investeren met weinig geld, eentje waar ook ik erg fan van ben is een ETF. Ook wanneer je lage transactiekosten betaald kan het erg risicovol zijn wanneer je belegt met weinig geld. De reden hiervan is dat je natuurlijk doordat je een lager budget hebt, je ook minder mogelijk hebt tot het spreiden van je geld op de beurs. Wanneer je namelijk meerdere aandelen in verschillende sectoren koopt, dan heb je natuurlijk een veel sterker fundament en daarmee neemt de kans op volatiliteit steeds verder af. Wanneer er dan een sector ondermaats presteert, dan kan dit volledig of deel worden gecompenseerd door een andere sector die het wel goed doet op dat moment. Daarom is het ook van belang dat je kiest voor de juiste verdeling in je portefeuille zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Wil je toch met een klein bedrag investeren en een goede spreiding? Dan is het verstandig, tevens ook voor mensen met een groter budget om te investeren in een beleggingsfonds of ETF. Een ETF is eigenlijk niets meer dan een fonds dat het geld van de investeerders investeert in een mandje aandelen. Zo kun je een ETF kiezen in een bepaalde sector en met deze ETF voor een relatie laag bedrag toch investeren in je favoriete aandelen die, wanneer je ze los van elkaar moet kopen veel te duur voor je zijn.

Zoals aangegeven heb je bij het investeren in een ETF de nodige invloed op basis van de bepaalde sector waar deze ETF zich in bevind. Vaak is een ETF regio of sector gebonden. Wanneer je wilt investeren in bijvoorbeeld technologie in Amerika, dan is de ETF ‘ARK’ van Cathie Wood een erg populaire.

Investeren in opties

Wanneer je wilt investeren met weinig geld, dan is er ook de ‘optie’ om te kiezen voor opties. Zoals het woord opties eigenlijk als zegt, koop je geen aandeel, maar eigenlijk de mogelijkheid en niet een verplichting om een bepaalt aandelen te kopen of verkopen tegen een vastgesteld prijs. Dit is wel voor de wat gevorderde belegger, dus wanneer je net begint, dan zal ik deze ‘optie’ nog even laten voor wat het is.

Hoe werkt het precies? Wanneer je toch wilt beginnen met opties, dan werkt het als volgt; Je kunt bijvoorbeeld voor € 4 een optie kopen om een aandeel tegen een prijs te kopen van €20. Wanneer de prijs van een aandeel dan stijgt, dan kun je hier natuurlijk winst op maken. Wanneer het aandeel dan stijgt, bijvoorbeeld naar een bedrag € 30, dan betekend dit dat jij een winst maakt van € 6.

Beleggen in opties is een vrij ingewikkelde manier van investeren. Als jij weet hoe je opties kunt gebruiken, dan kun je er zeker forse winsten mee behalen. Daarnaast is er ook een groot risico dat je een deel of zelfs je volledig inleg verliest. Wanneer je wilt beginnen met investeren in opties, dan raden we het je aan jezelf echt goed in te lezen. Zelf ben ik zo’n 3 jaar actief bezig met beleggen en ik kan je vertellen ik heb zelf pas sinds vorig jaar de stap genomen om te beginnen met opties. Daarvoor heb ik een gratis cursus gevolgd en mijzelf vele avonden ingelezen op het internet.

Geld uitlenen

Wanneer je wilt investeren met weinig geld en tevens met een laag risico, dan is het uitlenen van geld wellicht voor jou een goede optie. De bekendste manier om dit te doen dat is door het kopen van obligaties. Een obligatie is eigenlijk niets meer dan het uitlenen van geld door een bedrijf of door de overheid. In de wereld van obligaties spreken we dan van een schuldpapier. De schuldpapier ontvang je en daarover krijg jij een vaste periodieke betaling van rente.

Daarnaast zijn obligaties een relatief veilige vorm van investeren. Vooral wanneer je wilt investeren met weinig geld en voor een korte periode. Dan kunnen obligaties enorm interessant zijn. Verwacht echter geen enorme rendement, want hoe lager het risico, hoe kleine de kans op een hoog rendement. Wanneer je voor de lange termijn belegt, wat eigenlijk in je strategie ingebakken zou moeten zitten, aangezien investeren voor de lange termijn is. Is het verstandiger te kiezen voor het investeren in aandelen.

Investeren in vastgoed

Bij het investeren in vastgoed denk je waarschijnlijk hoe kan ik een huis kopen met weinig geld? Toch is investeren in stenen erg interessant en kan het ook met een relatief laag bedrag. Met € 1.000 kun je immers geen heel huis kopen, toch zijn er tal van manier om met weinig geld te beleggen in vastgoed.

Je kunt dit op verschillende manieren doen, dit is in principe hetzelfde als het investeren in een ETF alleen dan voor vastgoed. Je kunt namelijk investeren in een fonds. Er zijn verschillende fondsen op de beurs die investeren in kantoorpanden, maar ook in appartementen of winkelcentra. Wanneer je dus een deel, ook wel participatie genoemd koopt in een fonds, dan deel je mee met de winst die door dit fonds wordt gerealiseerd. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden is dat je beheerkosten moet afdragen, dit is niets schokkends, want dit gaat allemaal automatisch. Dit wordt verrekend met je rendement. Het is natuurlijk een stuk lucratiever door direct zelf te leren investeren in vastgoed. Echter heb je hiervoor uiteraard wel een wat groter budget nodig.

investeren in vastgoed

Handelen

We willen natuurlijk allemaal passief geld verdienen, maar wanneer je tijd over hebt dan kun je natuurlijk ook ouderwets slim investeren in spullen. Eén van de bekendste platformen van ons land is hiervoor natuurlijk Marktplaats. Op marktplaats kun je goed opzoek gaan naar allerlei koopjes om deze vervolgens voor meer te verkopen. Wanneer je dit leuk vindt en er de tijd voor hebt, dan kun je op een relatief eenvoudige wijze een leuke extra inkomen genereren.

De kracht is om opzoek te gaan naar mensen die producten verkopen waarvan ze eigenlijk niet goed weten hoe ze deze op de juiste manier kunnen positioneren. Vaak zie je dat ze wazige en slechte kwaliteit foto’s hebben. Hierdoor is de interesse van deze producten vaak een stuk lager. Wanneer jij ze dan voor een voordelige prijs weet te bemachtigen kun je ze natuurlijk met de juiste kwaliteit en beschrijving tegen een hogere prijs opnieuw in de markt zetten.

CFD’s

CFD’s lenen zich er perfect voor wanneer jij wilt investeren met weinig geld. Het grote voordeel aan investeren met CFD’s is dat je overal in kunt investeren. Dit kan in aandelen, maar ook in grondstoffen bijvoorbeeld. Wanneer jij je geld belegt met een CFD, dan wordt er als het ware gewerkt via een hefboom. Deze hefboom vergroot de inleg met een bepaalde factor. Door in te zetten met een hefboom kun je dus met een klein bedrag op een eenvoudige wijze een grote positie innemen.

Om je een idee te geven werkt het als volgt; Hoe grote de hefboom, hoe hoger de kans op een hoog rendement. Vaak zien we dat je bij de meeste brokers kunt kiezen voor een hefboom van 1:30. Dit wil zeggen dat wanneer jij € 100 inlegt dit een waarde vertegenwoordigd van maar liefst € 3.000.

Dit kan zoals je ziet zorgen voor enorme rendementen. Wanneer je dus gaat investeren met weinig geld en je kiest voor CFD’s, dan zijn de rendementen dus vaak stukken hoger dan wanneer je gaat investeren zonder hefboom. De hefboom vermenigvuldigd namelijk de winst die jij maakt.

Wanneer je dus kiest voor een hefboom 1:30, dan is de kans op je potentiële winst maar liefst 30 x groter, dan wanneer je dit doet zonder hefboom. Op deze manier kun je dus ook met een klein budget enorme winsten boeken.

Let wel op, een hefboom werkt natuurlijk niet alleen één kant op. Een hefboom werkt namelijk beide kanten op. Wanneer je dus geen geld meer op je rekening hebt staan, dan verlies je alles. Dus wanneer je gaat investeren door middel van een CFD, houd er dan ook rekening mee dat je alles kunt verliezen.

Jaa, ik wil leren beleggen in CFD’s & Opties!

Sparen of deposito

Wil jij investeren met weinig risico en toch rendement? Dan kun je op een veilig manier kiezen voor een spaarrekening of deposito. Vaak denken mensen dat wanneer ze hun geld voor een langere tijd laten vastzetten op de zogeheten deposito rekening dat ze hier een flink rendement mee kunnen behalen. Toch leert de praktijk ons vaak anders.

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de spaarrentes op dit moment ontzettend laag zijn. Niet voor niets is investeren populairder dan ooit. Daarnaast wordt je geld ook nog eens jaarlijks minder waard door de inflatie en ook de vermogens rendement heffing niet te vergeten. Daarom is het mijn ervaring niet te kiezen voor een dergelijke optie. Uiteraard is het hebben van een spaarrekening van belang omdat je zo een noodfonds hebt voor je onvoorziene uitgaven.

Wanneer er dus voor kiest om te gaan investeren, doe dit dan wel met geld dat je voor een langere tijd kunt missen. Want wist je dat je met de juiste strategie op lange termijn ook met weinig geld enorme rendement kunt halen?

Zet vandaag de 1e stap naar financiële vrijheid!

Speel jij al langer met de gedachten om te beginnen met investeren, wacht dan niet langer en begin vandaag nog met investeren. Er is namelijk geen goed of fout moment. Niemand heeft een glazenbol en op lange termijn kun ook jij met relatief weinig geld intersante rendementen halen. Jij wil toch ook niet iemand zijn die zijn geld jaarlijks minder waard ziet worden op z’n spaarrekening en op een verjaardag keer op keer moeten aanhoren dat je flinke kansen hebt gemist op de beurs?

Wacht dus niet langer en start vandaag met investeren en laat het geld voor je werken. Weet jij niet zo goed hoe of waar je moet beginnen? Volg dan één van de gratis cursussen van Harm van Wijk en behaal gegarandeerde rendementen van tot wel 20%!

“Hoe ik en mijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via investeren op de beurs (met kleine portefeuilles)”

Gratis training door Harm van Wijk

 • Hoe je rendement maakt met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt…
 • Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week…
 • ​Hoe kan je met € 250 investeren en een mooi rendement behalen?

100% Gratis – Volgende training begint bijna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *