beleggen in leningen

Handelen in aandelen, hoe werkt het?

Wat ontzettend tof dat jij je wilt gaan verdiepen in het handelen in aandelen. Zoals je vast niet zou zijn ontgaan zijn de spaarrentes tegenwoordig tot het minimale gedaald. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om te gaan beginnen met investeren. Voor velen van ons lijkt beleggen iets wat enkel is weggelegd voor oude mannen met veel geld in saaie grijze pakken. Dit is dus absoluut niet zo! Wist jij dat je namelijk tegenwoordig in een handomdraai je favoriete aandeel kunt kopen terwijl jij in de supermarkt loopt boodschappen te doen? De wereld van aandelen is enorm veranderd, het is stukken toegankelijker geworden en ook kun je beleggen met weinig geld. Kortom, waar wacht jij nog op?

Werken voor je geld, dat doen de meesten van ons, maar hoe gaaf is het dat jij geld voor jou kunt laten werken en op die manier een passief inkomen kunt opbouwen door te handelen in aandelen? Maar hoe werkt dit nu eigenlijk? In dit blog wil ik je meenemen in de wereld van aandelen en je laten zien dat ook jij binnen enkele relatief eenvoudige stappen een succesvolle belegger kunt worden!

Wat zijn aandelen?

Om eenvoudig te beginnen, starten we met de vraag; ‘wat zijn aandelen?’ Wanneer je al wat bekender bent in de wereld van aandelen en je wilt hoe je kunt handelen in aandelen of hoe je succesvol kunt handelen in aandelen, lees dan gerust verder. Voor diegene die net beginnen, aandelen zijn een stukje eigendomsrecht van een bepaald bedrijf. Als jij dus een bepaald aandeel van een bedrijf koopt, dan ben jij voor een stukje eigenaar van dit bedrijf. Op het moment dat het goed gaat met het bedrijf, dan zal de vraag naar aandelen van dit bedrijf toenemen. Wanneer de vraag stijgt, dan komt dit meestal de koers van een aandeel, ook wel de prijs genoemd ten goed.

Je kunt op allerlei verschillende manier beleggen, ik denk dat we wel kunnen zeggen dat het handelen in aandelen niet alleen de bekendste, maar ook populairste vorm is van beleggen. Zoals eerder aangegeven zijn aandelen eigenlijk een soort waardepapier. Beursgenoteerd bedrijven willen namelijk door het uitgeven van deze waardepapier/aandelen geld ophalen. De waarde van zo’n aandeel die veranderd constant, dit komt door het bekende fenomeen ‘vraag en aanbod’ Is de vraag naar een aandeel hoog en het aanbod laag, dan zal de prijs stijgen en andersom natuurlijk ook. Is de vraag laag en het aanbod groot, dan zal de prijs dalen.

Waar kun je aandelen kopen

Wanneer je wilt handelen in aandelen, dan moet je natuurlijk wel weten waar je deze aandelen kunt kopen. Je kunt ze namelijk niet zo op iedere hoek van de straat kopen als je begrijpt wat ik bedoel. Handelen in aandelen gebeurt op de beurs om een voorbeeld te geven bijvoorbeeld op de AEX (Nederland) of op de New York Stock Exchange (Amerika) Een beurs maakt het mogelijk om de koper en verkoper bij elkaar te brengen.

Om direct via de beurs te kunnen handelen is het belangrijk dat je een beleggingsrekening opent. Een in Nederland erg populaire en tevens ook relatief eenvoudige ‘broker’ is DeGiro. Dit is als het ware je digitale portemonnee om te kunnen handelen op de beurs. Je stort geld, zoekt het aandeel en koopt vervolgens dit aandeel. Vanaf dat moment ben jij voor een klein stukje eigenaar van dit bedrijf. Wanneer de koers van dit aandeel stijgt, dan zal de waarde van jouw digitale portemonnee ook wel portefeuille genoemd stijgen.

Zelf beleggen | Ongekend lage kosten | Online broker DEGIRO

Hoeveel aandelen zijn er beschikbaar

Een bedrijf geeft natuurlijk niet oneindig veel aandelen uit. Er is dus altijd maar een beperkt aantal aandelen beschikbaar wat een bedrijf uitgeeft. Uiteraard kan een bedrijf ook kiezen voor een nieuwe investeringsronde om zo extra geld op te halen door nieuwe aandelen uit te geven. Dit geld wordt vaak gebruikt om bepaalde processen binnen het bedrijf te vernieuwen of verbeteren. Ook kan het zo zijn dat een bedrijf ervoor kiest een deel van de aandelen terug te kopen. Op deze manier wordt het marktaanbod verlaagt en zijn en minder aandelen om in te handelen. Dit zorgt er vaak voor dat de prijs stijgt.

Hoe kies ik succesvolle aandelen?

Op de beurs zijn natuurlijk tal van aandelen te koop, er zijn veel goede, maar ook zeker minder goede aandelen te koop. Probeer daarom altijd goed na te denken alvorens je investeert in een bepaald bedrijf. Enkele praktische zaken die ik voor ogen houd zijn;

Toekomstbestendigheid

Wanneer je gaat investeren, dan is het verstandig een strategie te hebben. We zien namelijk helaas nog te vaak dat mensen beleggen voor de korte termijn en denken op deze manier veel geld te kunnen verdienen. Uiteraard zijn er vast en zeker succesverhalen te vinden van mensen die snel geld hebben verdient met aandelen. Toch is de realiteit anders. De belangrijkste stap is dus altijd, beleggen doe je voor de lange termijn, kies daarom nauwkeurig je aandelen uit die in de toekomst gaan vlammen Zoals je weet is de EV ( electirische auto) sector op dit moment gesprek van de dag. Dagelijks zijn we met elkaar bezig te kijken naar de mogelijheden om schoner te rijden.

Wanneer jij 2 jaar geleden was ingestap in het aandeel Tesla, dan had jij binnen 2 jaar een rendement behaald van 1.000% Nu denk je vast, dat zal mij nooit lukken… Maar ook jij kunt met de juiste kennis en strategie soortgelijk successen behalen. We zijn immers net begonnen met de transitie naar elektrische auto’s en je ziet dat er stuk voor stuk spelers de markt betreden die over een periode van 3-5 jaar hetzelfde rendement kunnen opleveren.

Zelf ben ik bijvoorbeeld enorm van van NIO, NIO is een merk elektrische auto’s afkomstig uit China. Wat dit merk zo bijzonder maakt is dat ze niet alleen elektrische auto’s maken, maar ook een nieuwe techniek op het gebied van laden en accu hebben. Het zogenoemde Battery swap. Dit betekend dat jij niet hoeft te laden, maar bij één van de inmiddels ruim 400 ‘swap’ stations je batterij kunt wisselen en zo binnen 3 minuten weer beschikt over een nieuwe batterij. Doe uiteraard altijd zelf je huiswerk en kijk goed wat bij jouw past. Dit is enkel om aan te geven, dat ook jij met enkel ‘simpel’ nadenken ook een nieuwe Tesla, Amazone, Apple of Google kunt vinden.

Zelf heb ik enorm veel gehad aan het nota bene gratis E-Book van Harm van Wijk. In eerste instantie was ik nogal sceptisch, ik dacht namelijk; ‘Hoe kan iemand mij in een E-book leren hoe ik succesvolle aandelen kan vinden waar professionals jaren over doen?’ Uiteraard is dit ook geen hele gekke gedachte.. Maar ik kan je uit ervaring vertellen het werkt echt!

De kracht is namelijk doordat jij constant dezelfde methodiek gebruikt en de aandelen waar jij potentie in ziet door een soort ‘scanner’ haalt voor jezelf een helder beeld hebt wat de potentie is van dit aandeel. Dit is namelijk puur en alleen gebaseerd op feiten en dat zijn de cijfers van deze aandelen. Het is natuurlijk niet zo dat jij na het lezen van dit E-book ineens alleen maar zogenoemde ‘pareltjes’ vindt, maar je legt wel de basis voor je toekomst. Door deze strategie keer op keer toe te passen wordt het zoals het bij mij inmiddels is een vaste routine in je aandelen selectie. Voor mij één van de sleutels tot succes!

Risico

Aan het handelen in aandelen kleven risico’s beleggen zonder risico is simpel onmogelijk. Wanneer jij geen risico wilt lopen, dan is het verstandig je geld op een spaarrekening te zetten om er vervolgens ieder jaar slechter van te worden. Wel is het mogelijk je risico tot het minimum te beperken. Om de juiste aandelen te kiezen is het van belang goed onderzoek te doen. Daarbij het is handig te kijken naar het financiële aspect van een bedrijf, maar ook de groei. Laten we eerlijk zijn, denk jij dat er ooit een partij komt die Google zal verslaan als populairste zoekmachine? Die kans is bijna 0. Dus wanneer jij investeert in Google, dan beperk jij het risico tot een relatief laag punt. Uiteraard kan er van alles gebeuren, dus daarom ben je op de beurs nooit uitgeleerd.

Wanneer jij kiest voor aandelen met een hoog risico, dan is uiteraard de kans op rendement een stuk hoger. De kans dat jij een deel of zelfs je volledige inleg verliest die wordt natuurlijk ook ineens een stuk groter. Een mooi voorbeeld is een aandeel welke ik 7 maanden geleden heb aangeschaft. Het aandeel heeft Virgin galactic (SPCE). Dit bedrijf heeft nog geen euro winst gemaakt en kost ieder kwartaal miljoenen.

Toch heb ik vertrouwen in dit bedrijf, aangezien dit een potentiële toekomst knaller is. Virigin Galactic is een bedrijf die het mogelijk wil maken commerciële ruimte reizen aan te bieden. Inmiddels zijn er 3 testvluchten geweest, waarvan er ook één niet goed is gegaan. Je zag op dat moment het aandeel met meer dan 50% dalen in minder dan een week. 3 maanden later een nieuwe testvlucht, wel succesvol en je raadt het al… het aandeel schoot letterlijk en figuurlijk de ruimte in.

Beleg alleen met geld dat je kunt missen

Ook dit is en blijft een cliché, maar ook hier zien we nog al te vaak dat mensen ‘hopen’ op een snel rendement en dat is niet hoe het handelen in aandelen werkt. Zorg dat jij kiest voor een strategie die bij je past en met geld dat je voor langere tijd (3-5 jaar) kunt missen. Wat geloof mij, met de juiste strategie en geduld kun jij binnen 3 tot 5 jaar prachtige rendementen halen.

Zelf ben ik een best voorzichtige belegger, dat wil niet zeggen dat ik bang ben, maar ik ga wel voor zekerheid. Inmiddels beleg ik zo’n 3 jaar en weet ik toch een jaarlijks rendement te behalen van gemiddeld 12%. Daarnaast kies ik ervoor, wat ook zeker aan te raden is om periodiek (maandelijks) een vast bedrag te investeren. Op deze manier zorg jij er namelijk altijd voor dat je een over een heel jaar de meeste gunstige aandelen koers hebt.

Kortom, zorg dat weet wat je wil en zorg ervoor dat jij je houdt aan de door jou gestelde strategie. Wil jij binnen 2 weken rijk worden, dan is dit niets voor jou! Heb jij de tijd en het geduld om wel rijk te worden, dan is handelen in aandelen de stap naar jouw financiële vrijheid!

handelen op de beurs

Hoe word ik een succesvolle belegger?

Iedereen wil natuurlijk een succesvolle belegger worden, laten we eerlijk zijn dat klinkt toch ook ontzettend stoer dat jij op een verjaardag kunt zeggen hoe ‘eenvoudig’ handelen in aandelen nou eigenlijk is? Hoe word je nou een succesvolle belegger? Uit ervaring weet ik dat de eerste stappen best lastig kunnen zijn. De hulp van andere kan daarbij enorm leerzaam zijn en het kan je ook een hele hoop hoofdpijn besparen. De aandelenbeurs is immers geen speeltuin een handelen in aandelen is iets voor grote jongens.

Een veelgemaakte fout die we zien is dat mensen denken bij investeren dat ze direct de beurs op moeten. Maar wat dacht je van eerst eens investeren in je eigen kennis? Er is op Youtube en Google zoveel informatie te vinden over het handelen in aandelen voor beginners. Op allerlei fora en websites vind je ontzettend veel waardevolle informatie zodat jij rustig kunt beginnen op de beurs. Heb jij 2 uurtjes tijd, dan is dit gratis Webinar wellicht iets voor jou. Hier wordt van A tot Z uitgelegd hoe jij kunt handelen in aandelen, waar je op moet letten en hoe jij succesvol kunt worden!

Vergeet niet, op de beurs is tijd je grootste vriend en wanneer jij tijd omarmt en afstapt van het feit dat je snel geld wilt verdienen, dan kun ook jij een succesvolle belegger worden. Warren Buffet is hier het grootste voorbeeld van en heeft een legendarische uitspraak en ook ik kan het niet vaak genoeg benadrukken; Warren zei ooit; waarom kopieert niemand jouw strategie? Waarop hij de legendarische woorden sprak; iedereen wil snel rijk worden en niet langzaam. En dat is precies vaan veel beginnen beleggers de fout in gaan, want beleggen is niet moeilijk. Met de juiste stappen kan iedereen langzaam rijk worden. Laten we nou eerlijk zijn, dat wil jij toch ook? Dit is slecht één van de belangrijke 7 geheimen die jouw leiden naar het succes van handelen in aandelen.

De overige 6 stappen lees je in het E-book van Harm van Wijk. Geloof mij, wanneer jij deze stappen doorloopt, dan zal ook jij binnen afzienbare tijd de eerste stappen naar succes kunnen zetten. Dus wacht niet en zet vandaag die eerste stap!

Wat ontzettend tof dat jij je wilt gaan verdiepen in het handelen in aandelen. Zoals je vast niet zou zijn ontgaan zijn de spaarrentes tegenwoordig tot het minimale gedaald. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om te gaan beginnen met investeren. Voor velen van ons lijkt beleggen iets wat enkel is weggelegd voor oude mannen met veel geld in saaie grijze pakken. Dit is dus absoluut niet zo! Wist jij dat je namelijk tegenwoordig in een handomdraai je favoriete aandeel kunt kopen terwijl jij in de supermarkt loopt boodschappen te doen? De wereld van aandelen is enorm veranderd, het is stukken toegankelijker geworden en ook kun je beleggen met weinig geld. Kortom, waar wacht jij nog op?

Werken voor je geld, dat doen de meesten van ons, maar hoe gaaf is het dat jij geld voor jou kunt laten werken en op die manier een passief inkomen kunt opbouwen door te handelen in aandelen? Maar hoe werkt dit nu eigenlijk? In dit blog wil ik je meenemen in de wereld van aandelen en je laten zien dat ook jij binnen enkele relatief eenvoudige stappen een succesvolle belegger kunt worden!

“Hoe ik en mijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles)”

Gratis training door Harm van Wijk

  • Hoe je rendement maakt met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt…
  • Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week…
  • ​Hoe kan je met € 250 beleggen en een mooi rendement behalen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *