geld verdienen met aandelen

Geld verdienen met aandelen

Geld verdienen met aandelen. Aandelen zijn een perfecte manier om ervoor te zorgen dat jij je vermogen laat groeien. Zoals je vast niet zal zijn ontgaan zijn de spaarrentes momenteel gedaald tot bij nul. Dit betekend dat wanneer we ons geld op de spaarrekening laten staat dit nagenoeg weinig tot niets oplevert. Het enige ‘voordeel’ voor zover je dit een voordeel kunt noemen, is dat je zeker weet dat het niet minder waard wordt.

Maar wist jij dat wanneer jij jouw geld op de spaarrekening laat staan dit indirect jaarlijks minder waard wordt? Door de inflatie die jaarlijks plaats vindt, wordt je geld minder waard. Dit betekend dat jij voor ditzelfde bedrag een jaar later minder kunt kopen dat voorheen. Wanneer je toch langere tijd niet bij je geld hoeft, waarom investeer je dan niet in aandelen? Wist jij dat je op lange termijn geld kunt verdienen met beleggen? Wil jij weten hoe, dat vertellen wij je hier stap voor stap. Ook leren we je hoe je nu de beste aandelen kunt filteren uit de enorme berg met verschillende bedrijven. Jij wil toch ook dat het geld voor jou werkt?

Beginnen met aandelen

Wanneer je weet wat aandelen zijn en je inmiddels ook een account hebt aangemaakt bij een broker, is het verstandig geld in je broker account te zetten. Dit is je investeringsaccount. Vanuit daar gaan we aandelen kopen en ga je beginnen met het verdienen van geld. Het grote voordeel van aandelen is dat je bij veel brokers al kunt beginnen met het kopen van één aandeel. Perfect dus wanneer jij een beperkt budget tot je beschikking hebt of simpelweg deze omgeving eerst rustig wilt verkennen. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee en laten we zie hoe ook jij geld kunt verdienen met aandelen. Om te beginnen is het handig te weten wat een aandeel is.

Wat is een aandeel?

Om te starten met het beleggen is het handig te weten wat een aandeel nu daadwerkelijk is. Een aandeel is in theorie eigenlijk niets meer dan een stukje van een bepaald bedrijf. In principe ben jij doordat je een stukje (aandeel) van dit bedrijf koopt voor een héél klein deel eigenaar. De prijs van een aandeel wordt bepaald door het vraag en aanbo vanuit de markt. Logischer wijs zal een aandeel duurder worden wanneer de vraag stijgt en dalen wanneer de vraag afneemt. Je kunt dus geld verdienen met aandelen door te handelen in deze aandelen. Je koopt een aandeel voor een bepaalde prijs en verkoopt hem vervolgens voor een hogere prijs. Het verschil hier tussen, dat is je winst.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere factoren die meespelen waardoor de prijs van een aandeel stijgt of eventueel daalt. Wanneer je gaat beleggen in aandelen, dan is het van belang de juiste strategie te kiezen en ook de werking van de markt te herkennen.

Zelf heb ik enkele jaren geleden de gratis online training van Harm van Wijk gevolgd. Harm verteld op een boeiende en vooral begrijpelijke manier zijn verschillende trading methodes. Harm is enorm toegankelijk waardoor jij jezelf al snel vertrouwd voelt in de wereld van aandelen.

geld verdienen door aandelen

Hoe kan ik geld verdienen met aandelen

Uiteraard gelden er in de wereld van aandelen enkele risico’s. Je inleg kan minder waard worden doordat de koersen dalen. Dit noemen we marktwerking. Toch heeft de geschiedenis keer op keer bewezen dat wanneer jij voor langere tijd instapt ook jij mooie rendementen kunt halen. Naast dat je winst kunt maken met stijgende koersen, is er nog een ander fenomeen waarmee jij op een relatief veilig manier geld kunt verdienen met aandelen.

Dit noemen we ook wel het 8e wereldwonder, Rente op rente of zoals de amerikanen het noemen; ‘Compound Interest’. Dit betekend niets meer dan dat jij rendement op rendement maakt. Zoals je zult begrijpen zal dit effect in de loop van de tijd alleen maar verder toenemen. Wanneer jij kiest voor bijvoorbeeld dividend aandelen, kun jij jaarlijks een dividend uitkering verwachten van tot wel 9% bij bepaalde aandelen. Dividend aandelen zijn te herkennen aan het feit dat ze in principe niet meer groeien. Dit komt doordat een bedrijf de volledige winst uitkeert aan haar aandeelhouders in plaatst van dit weer volledig in het eigen bedrijf te steken en groei te realiseren. Zo zijn er dus meerdere manieren om geld te verdienen met aandelen en ETF’s. Afhankelijk van de door jou gekozen strategie en risico’s.

Hoe word ik goed in aandelen?

Een vraag die we veel horen, kun je mij leren hoe jij dit doet… Deze vraag hoor ik tegenwoordig bijna dagelijks. Of het nu gaat om familie, vrienden, kennissen of collega’s allemaal denken ze dat ik de gouden formule heb ook geld te verdienen met aandelen. Ze vergeten alleen één heel belangrijk ding. De gouden formule zijn ze helemaal zelf. Wat ook in de verschillende gratis te volgen webinars van Harm naar voren komt is dat je het uiteindelijk echt zelf zal moeten doen. Toch zijn er verschillende zaken waar jij wel degelijk zelf invloed op hebt en die bijdragen aan het succes van jou reis naar financiële vrijheid.

Investeren in kennis

Zonder kennis kan de wereld van aandelen enorm gevaarlijk zijn, we hebben het immers over echt geld en grote belangen. De beurs is geen speeltuin, want zonder kennis van zaken word je onherroepelijk afgestraft. Het investeren in kennis hoeft geen weken of maanden te duren, wat van belang is, is dat jij weet wat er in de wereld speelt en waar je bepaalde informatie vandaan kunt halen. Ook ik leer nog dagelijks bij, want geen dag op de beurs is hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat investeren in kennis, want dit is de allereerste stap wanneer je begint met beleggen. Door verschillende webinars te volgen krijg jij een goed beeld van de werkelijkheid.

“Hoe ik en mijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles)”

Gratis training door Harm van Wijk

 • Hoe je rendement maakt met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt…
 • Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week…
 • ​Hoe kan je met € 250 beleggen en een mooi rendement behalen?

100% Gratis – Volgende training begint bijna

Geduld, geduld en nog een geduld

De wereld van aandelen is niet zo fancy als dat iedereen denkt. Eigenlijk is de wereld van aandelen ontzettend saai. Wist jij dat (even los van daytraders) beleggen voor maar liefst 95% bestaat uit wachten? Je kunt het vergelijken met een werkdag, de reistijd is je aan- en verkoopmoment en je werk is het wachten. Niet voor niets is één van Warren buffets bekendste uitspraken; ‘Het is niet gemakkelijk om snel rijk te worden, wel langzaam’. Dit is de keiharde realiteit, we willen allemaal snel, maar dat is er maar heel weinig gegeven. Wanneer we kijken naar het overgrote deel van de beleggers wordt 98% rijk door geduld, periodiek investeren en wachten. Kortom, de succesformule van beleggen is eigenlijk heel eenvoudig, dus ook jij kunt vandaag die eerste stap zetten naar financiële vrijheid!

Succesvol beleggen in 10 stappen

We willen natuurlijk allemaal een succesvolle belegger worden en geld verdienen met aandelen. Om succesvol te kunnen worden zijn er bepaalde zaken die jij moet weten en een stappenplan die je constant moet blijven volgen. Alleen dan word jij succesvol! In deze gratis cursus leer je stap voor stap waar je aan moet werken en kun jij een succesvolle belegger worden. Om je vast een idee te geven hebben we alvast de 10 stappen voor je op een rijtje gezet;

 • Formuleer je doel
 • De juiste mindset
 • Vergroot je kennis
 • Kies een kansrijke markt
 • Filter kansrijke aandelen
 • Selecteer je aandelen
 • Kies de strategie die bij je past
 • Gebruik money management
 • Kies een exit strategie
 • Registreer en evalueer

Door deze 10 stappen voor jezelf keer op keer te doorlopen en vooral bij stap 10 eerlijk te zijn, kun jij een succesvolle belegger worden. Doordat jij deze stappen constant herhaalt heb jij een 10-stappenplan waarmee jij te allen tijde een succesvolle belegger bent! Jij wil toch straks ook een bloeiende portfolio met aandelen die stijgen en inkomsten voor je genereren?  

Bekijk dan deze uitgebreide cursus waarin jij stap voor stap de weg naar succes kunt bereiken!

Mijn eigen ervaring

Ik snap heel goed dat je denkt, hoe werkt dit in de praktijk. Daarom neem ik jullie mee in mijn eigen ervaring en hoe ik geld verdien op de beurs. Zelf ben ik sinds 3 jaar actief op de aandelenbeurs. Na de eerste webinar te hebben gevolgd van Harm was ik nogal sceptisch, want aandelen is namelijk iets voor rijke saaie oude mannen in grijze pakken. Maar niets is minder waar! Dit was inderdaad 20 jaar geleden het geval, maar ook met een beperkt budget kun je tegenwoordig leuk geld verdienen met aandelen. De eerste stap was het bepalen van mijn budget, ik besloot een bedrag in te leggen van € 1.000. Ik wist immers de succesformule, dus ik kon voor mijzelf rustig de 10 stappen doorlopen.

Stap 1 t/m 3 waren helder; mijn doel was met weinig risico lange termijn beleggen, de juiste mindset dat zat ook wel goed en stap 3 vergroot je kennis. Stap 3 is een stap die nooit klaar is, want ik lees periodiek boeken over beleggen, aandelen etc. etc. Een echte aanrader is trouwens; ‘De inteligente belegger’ deze heb ik ooit als cadeautje gekregen van mijn vriendin. Stap 4 – Kies een kansrijke markt. Het was immers 2018, elektrische auto’s en groene energie begon een thema te worden. Ik besloot dus te beleggen in o.a. Tesla… een jaar lang had ik enkel het aandeel Tesla in mijn portfolio, immers een klassieke beginnersfout door te wedden op 1 paard.

Inmiddels na een jaar flink te hebben geïnvesteerd in allerlei verschillende soorten kennis besloot ik te beginnen met periodiek beleggen. Oftewel, als mijn salaris werd gestort ging er standaard een deel naar mijn beleggingsrekening. Ik besloot te veranderen van strategie en te kiezen voor een portefeuille met in de basis een laag risico en daarnaast enkele kansrijke aandelen in een relatief nieuwe markt waardoor het risico een stuk groter was.

Mijn Portefeuille

Ik vergelijk mijn aandelenportefeuille eigenlijk altijd met een voetbalelftal. Je begint met een sterke verdediging, vervolgens kies je je middenvelders gevolgd door je aanvallers. De verdediging is de basis van mijn portfolio, hier heb ik louter sterke aandelen en vertegenwoordigd 50% van mijn portefeuille.

Mijn verdediging ziet er als volgt uit 50%;

 • P&G
 • AT&T
 • BP
 • 3M

Dit zijn aandelen die relatief ‘saai’ zijn, bijna geen koersschommelingen kennen, maar wel een jaarlijks dividend opleveren. Kortom, dit geld werkt voor mij. Het dividend wat uitgekeerd wordt investeer ik vervolgens in nieuwe verdedigers of als ik wat meer risico wil nemen in middenvelders of zelfs in aanvallen.

Mijn middenveld bestaat uit 20%;

 • Visa
 • Microsoft
 • Amazone

Dit zijn aandelen die hun waarde in de afgelopen jaren meermaals hebben bewezen en marktleider zijn in hun segment.

De aanvallers in mijn team 10%

 • Facebook
 • Google
 • Apple

Dit zijn de zogenoemde groeiaandelen, deze aandelen kenmerken zich doordat ze een groot deel van de winst terugsteken in het bedrijf om zo het bedrijf verder te laten groeien.

Aandelen van de toekomst

Zoals je ziet bestaat mijn team uit 80% van mijn totale portefeuille, dan houden we nog 20% over. Uiteraard vind ik het ook leuk om af en toe in te zetten op een bedrijf dat in de toekomst het verschil kan maken. Dan spreken we vaak over een markt die voor nu nog heel ver weg is, maar wel kansrijk voor de toekomst. Het aandeel dat ik hiervoor heb gekozen is ; Virgin Galactic. Commerciële ruimte reizen (SPCE). Dit bedrijf is enkele jaren geleden opgericht door Richard Branson en heeft recent (22 mei) hun 3e testvlucht succesvol afgelegd. Dit was ook direct terug te zien in de koers, want die nam een letterlijke toevlucht van wel 20%.

Ze zijn nog in de ontwikkelingsfase en dienen nog 2 succesvolle vluchten af te ronden. Wanneer dit lukt, dan krijgen ze van de NASA hun officiële FAA aproval, dat betekent dat ze daadwerkelijk vluchten mogen inzetten voor commerciële doeleinden! Je kunt je wel voorstellen wat dit zal doen met de prijs van dit aandeel.

Conclusie Zoals je ziet heeft het mijn voorkeur te kiezen voor een sterke verdediging, dat betekent dat ik kies voor safe. Ondanks dat weet ik jaarlijks een rendement te behalen van gemiddeld 10 – 15%. Dit enkel door het volgen van de juiste stappen en het bepalen van mijn eigen strategie aan de hand van de tips en trucs van Harm. Dus wacht niet en laat je geld vanaf vandaag voor je werken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *