Drie basisaandelen voor elke beleggingsportefeuille

Drie basisaandelen voor elke beleggingsportefeuille

Voor elke belegger geldt dat hij ergens moet beginnen met het samenstellen van zijn of haar beleggingsportefeuille. Net zoals bij het bouwen van een woning geldt dat er sprake dient te zijn van een solide fundering. Hier moet niet alleen jouw woning, maar ook jouw portefeuille op kunnen steunen. Deze fundering moet bij voorkeur worden gevormd door bedrijven die reeds over een solide marktpositie beschikken en bovendien over een gunstig toekomstperspectief be

schikken. Bij voorkeur gaat het hierbij ook om waardeaandelen en niet om groeiaandelen. In ieder geval, ben jij nog op zoek naar een aantal interessante basisaandelen voor jouw beleggingsportefeuille? Dan zijn de drie exemplaren die je kan aantreffen hieronder op deze pagina ongetwijfeld iets voor jou.

1.) Unilever (UL)

Er zijn verschillende eisen die worden gesteld aan bedrijven of aandelen die in aanmerking kunnen komen om deel uit te maken van de basis van een beleggingsportefeuille. In eerste instantie dient er sprake te zijn van een bedrijf dat iets levert waar in eender welke tijd vraag naar is. Wanneer het louter zou gaan om een product of dienst die relevant is in tijden van een bloeiende economie is het risico op een stevige correctie in economisch minder gunstige tijden immers te groot. Het Unilever aandeel vormt op dit vlak een werkelijk uitstekende keuze. Het betreft hier namelijk een multinationale onderneming welke verschillende producten of artikelen kan leveren zoals:

  • Voedingsmiddelen;
  • Artikelen op het gebied van persoonlijke verzorging;
  • Schoonmaakartikelen;

Bovendien spreekt het voor zich dat deze onderneming reeds over een meer dan aanzienlijke levensduur beschikt. Ze werd dan ook reeds opgericht in het jaar 1929. Door de jaren heen heeft ze bewezen een solide onderneming te zijn welke een vrij consistente groei laat optekenen. Nog een voordeel is terug te vinden in het niet onaanzienlijke dividendrendement. Op moment van schrijven ligt deze rond de 3,7 procent. Dat is een flink stuk hoger dan het marktgemiddelde. Voor iedereen die op zoek is naar een vrij defensief basisaandeel voor zijn portefeuille is deze optie zeker en vast de moeite waard om te overwegen.

2.) Johnson & Johnson (JNJ)

Er zijn maar weinig aandelen op de beurs die er in slagen om een dergelijke consequente opwaartse beweging neer te zetten als Johnson & Johnson. Voor veel mensen zal dit waarschijnlijk de meest opvallende naam zijn in het rijtje met drie aandelen die we op deze pagina aan je voorstellen. Dit niet in het minst omdat er globaal gezien vaak wordt benadrukt dat farma-aandelen toch niet bepaald kunnen worden bestempeld als een veilige haven. Daarvoor is het hele segment een te groot wild westen  verhaal. Ondanks dit gegeven moet het gezegd dat Johnson & Johnson door de jaren heen duidelijk heeft aangetoond één van de meest solide bedrijven te zijn ter wereld. Dit blijkt niet alleen uit de producten die ze op de markt lanceert, maar ook uit haar zeer indrukwekkende balans.

Johnson & Johnson is een wereldwijd Amerikaans bedrijf dat zich niet uitsluitend richt op de farmaceutische industrie. Belangrijke onderdelen van het bedrijf richten zich dan ook op onder meer medische evenals consumentenproducten. Dat is een belangrijk gegeven. Dit heeft er namelijk voor gezorgd dat er bij dit aandeel sprake is van een merkelijk grotere spreiding in vergelijking met de belangrijkste concurrenten van de onderneming. Bovendien is er ook nog het feit dat het JNJ-aandeel een degelijk dividendrendement weet aan te bieden. Het gaat hierbij om een rendement van 2,6%. Dit gecombineerd met een aantrekkelijke groei zorgt ervoor dat dit eigenlijk een perfect basisaandeel is welke voor elke aandelenportefeuille met zekerheid kan worden overwogen.

3.) Coca-Cola (KO)

Last but not least is er nog het aandeel van Coca-Cola. Eventueel hadden we hier ook het aandeel van PepsiCo kunnen neerzetten. Voor beide bedrijven geldt dat ze eigenlijk niet mogen ontbreken in een solide en gebalanceerde beleggingsportefeuille. Voor allebei deze aandelen geldt dat ze over vier eigenschappen beschikken die we graag terug zien komen in basisaandelen. Denk hierbij aan:

  • De producten die ze levert zijn ongelofelijk populair en worden altijd gekocht;
  • De afzetmarkt van beide bedrijven is eigenlijk zo goed als de hele wereld;
  • Zowel Coca-Cola als PepsiCo hebben een ongelofelijk solide track-record;
  • Beide bedrijven keren een aantrekkelijk en betrouwbaar dividend uit;

Bij het selecteren van basisaandelen is het zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat het gaat om bedrijven die de tand des tijds kunnen doorstaan. Dat is lang niet alle ondernemingen gegeven, integendeel. Dat geldt wel degelijk voor alle bedrijven die we op deze pagina aan je hebben voorgesteld.

Zeg nu namelijk zelf, kan jij je bijvoorbeeld een wereld voorstellen zonder Coca-Cola en de andere frisdranken van het bedrijf? Bovendien is het zo dat deze solide bedrijven ook nog eens een aardig dividendrendement toekennen. Voor Coca-Cola geldt bijvoorbeeld dat er sprake is van een dividendrendement op moment van schrijven van iets meer dan 3 procent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *