cannabisaandelen

Beleggen in cannabisaandelen: Moet u investeren?

Met de groeiende acceptatie van cannabis onder Amerikaanse consumenten en hun gekozen vertegenwoordigers, biedt deze gewaagde beleggingscategorie uw portefeuille een uitstekende bron van groei. Volgens gegevens van Leafly, een online marihuanamarktplaats, is de verkoop van legale Amerikaanse cannabis zowel medicinaal als recreatief – in 2020 met 71% gestegen tot een totaal van $ 18,3 miljard.

Om u te helpen de beste cannabisbeleggingen te kiezen, bekijken we aandelen en fondsen, maar ook een paar minder goede stocks die u misschien beter kunt vermijden.

Wat zijn cannabisaandelen?

Cannabisaandelen (of marihuana-aandelen) zijn de aandelen van bedrijven die zich bezighouden met het kweken van cannabis. Met de farmaceutische of biotechnologische ontwikkeling van medische cannabis, of met de levering van cannabisproducten en -diensten. 

Er zijn twee hoofdtypen cannabisproducten: recreatief en medisch, waarbij de overgrote meerderheid van de bedrijven zich bezighoudt met het laatste. De laatste jaren zijn er veel aanwijzingen, dat cannabisproducten positieve effecten hebben op mensen die aan een breed scala van medische aandoeningen lijden. Voorlopig onderzoek suggereert dat cannabis chronische pijn en spierspasmen kan helpen verminderen, misselijkheid tijdens chemotherapie kan verlichten, de eetlust kan verbeteren bij mensen die lijden aan HIV/AIDS, en zelfs ernstige vormen van epilepsie kan behandelen, zoals in het VK is gebleken.

3 Beste marihuana aandelen om te kopen

Trulieve Cannabis Corp. (TCNNF)

Één van de beste marihuana-aandelen om nu te kopen is ook op zoek gegaan naar overnames. Multistate operator Trulieve rondde deze maand zijn overname af van Harvest Health & Recreation, een in Arizona gevestigde multistate operator die voor het tweede kwartaal een omzet rapporteerde van $102,5 miljoen. De combinatie geeft het gecombineerde bedrijf een retailnetwerk van 149 apotheken in 11 staten. Het heeft leidende marktposities in Arizona, Florida en Pennsylvania. En was na het sluiten van de deal “de grootste Amerikaanse cannabisoperator op basis van een gecombineerde retail- en kweekbasis met diepgang in belangrijke markten”, aldus het bedrijf. Het meest recente kwartaal was de 14e opeenvolgende periode van drie maanden waarin het bedrijf winstgevend was en een omzet van meer dan 215 miljoen dollar boekte.

AdvisorShares Pure US Cannabis ETF (YOLO)

Actief beheerde ETF’s zijn moeilijk te vinden, maar hier is er een voor de cannabissector. Als u een duik in cannabis wilt nemen, kan deze ETF u helpen alle voordelen van een actief beheerd beleggingsfonds te krijgen met de real-time liquiditeit van een ETF. Dit relatief nieuwe fonds belegt in middelgrote bedrijven in de cannabissector in de VS, Canada, het VK en zelfs Israël. Als een actieve ETF is de kostenratio hoog, en klokt af op 0,75%.

Ayr Wellness (AYRWF)

Naarmate de legale marihuana-industrie volwassener is geworden, is het in staat geweest om leiders van hogere kwaliteit aan te trekken. Karnes van GreenWave Advisors zegt dat dit bedrijf een “ongelooflijk managementteam” heeft onder leiding van CEO Jonathan Sandelman, voormalig president van Bank of America Securities. Na te zijn opgericht via een speciaal opgerichte overnamemaatschappij, blijft Ayr “op alle fronten presteren”, zegt hij. Het bedrijf is overnemend geweest en heeft onlangs deals gesloten voor dispensaria in Pennsylvania en New Jersey. In augustus kondigde Ayr een inkoop van eigen aandelen aan van 5%, wat volgens Karnes een signaal is dat het aandeel ondergewaardeerd is. Op basis van 2022 schattingen, wordt Ayr verhandeld tegen een scherpe korting ten opzichte van zijn peer group op basis van bedrijfswaarde ten opzichte van omzet en bedrijfswaarde ten opzichte van EBITDA, aldus Karnes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *