wat is een ETF

Geld verdienen met daytraden (5 gouden tips!)

Loop jij al langer met het idee dat je wilt beginnen met investeren en heb jij de termen daytraden, dividend, ETF’s en aandelen al vaker voorbij horen komen? Dan is dit het moment om je geld voor je te laten werken! Hoe fijn is het, dat terwijl jij slaapt een deel van je geld voor je werkt? Naast dat het ontzettend tof is om te doen, is het ook leerzaam en niet geheel onbelangrijk ook een perfecte manier om online (snel) geld te kunnen verdienen. Je hebt de filmpjes, berichtjes en andere succesverhalen over geld verdienen met daytraden namelijk ongetwijfeld wel eens voorbij horen komen.

Mensen die hun baan kunnen opzeggen doordat ze dagelijks succesvol geld weten te verdienen met daytraden. Wist jij dat je zelfs al met een klein bedrag kunt beginnen en hiermee op termijn wanneer jij het onder de knie hebt je baan kunt opzeggen? Hoe gaaf is dat!? Jij wil toch ook niet tot je 67e voor een modaal salaris blijven werken voor een baas? In dit blog leg ik je exact uit wat daytraden nu precies is, hoe jij er geld mee kunt verdienen. En als laatste met hoeveel geld je nu eigenlijk moet beginnen om succesvol te kunnen daytaden zodat jij genoeg geld kunt verdienen om je baan op te zeggen. Uiteraard zijn er risico’s aan verbonden, het is dus van belang dat je altijd zelf goed onderzoek doet, maar met minimale inspanning kun ook jij komen tot een maximaal resultaat! Lees dus snel verder.

Wat is daytraden

Om geld te kunnen gaan verdienen met daytaden is het van belang dat je weet wat daytraden nu precies inhoudt. Daytrading is één van de strategieën die door beleggers wordt toegepast op de aandelenbeurs. Zoals het woord al doet verklappen is het dagelijks handelen in bepaalde aandelen om zo snel rendement te maken. Een andere strategie die veelal wordt toegepast is het beleggen voor lange termijn, iets wat ook zeer zeker aan te raden is met het grootste deel van je vermogen. In onze verschillende blogs leggen we je ook over deze strategie alles uit.

Daytraden is één van de populaire handelsstijlen die we kennen op de beurs. Om te kunnen beginnen is het van belang dat je enkele zaken duidelijk hebt. Alleen dan kun jij ook geld verdienen met daytraden.

Wat is nu precies daytaden? Daytraden is het kopen en ook verkopen van aandelen op dezelfde (handels) dag. Hier wordt de desbetreffende positief aan het eind van de dag gesloten om deze positief vervolgens de volgende dag bij het starten van de beurs weer te openen. Daytraden kopen en verkopen bepaalde zelfde aandelen zelfs meerdere keren per dag om op deze manier te kunnen profiteren van de kleinste bewegingen in de koers.

Let wel op dat geld verdienen met daytraden geen ‘parttime’ job is. Dit komt doordat je hier veel tijd en vooral concentratie voor nodig hebt. Daarnaast is het hebben van de juiste mentaliteit en discipline van essentieel belang. Wanneer je geld wilt verdienen met daytraden, dan is het van groot belang dat jij snel keuzes en beslissingen kunt maken. Het is namelijk van belang bij daytraden dat je zo veel mogelijk aan en ook verkopen doet.

Dit komt doordat de winst per trade (transactie) vaak relatief klein is. Het is daarom aan te raden, wanneer jij net begint met daytaden dit niet dagelijks te doen wanneer jij niet de volledige toewijding hebt. Wil jij beginnen met daytraden, kies dan voor jezelf een bepaalde dag of een bepaald moment in de week waarop jij de volledige focus kunt leggen op de bewegingen op de beurs.

Hoe kan ik beginnen met daytraden

Nu je weet wat daytraden is, dan is het ook handig te weten hoe je kunt beginnen met daytraden toch? Je hebt voor jezelf de keuze gemaakt dat ook jij geld wilt gaan verdienen met daytraden. Wanneer je wilt beginnen met daytraden dan is het van belang dat je een rekening opent. Dit kan bij populaire brokers zoals ‘DeGiro’ of ‘Binck’. Dit is als het ware je digitale portemonnee. Hier stort je een bedrag op (dat je kunt missen) en je kunt beginnen. Uiteraard is het niet zo eenvoudig als dat het klinkt. Hoe kies je de juiste aandelen, waar moet je op letten en niet geheel onbelangrijk hoe verdien ik geld met daytraden? Daarvoor is het van belang dat je eerst investeert in de juiste kennis.

Waar velen onder ons (ook ik heb die fout gemaakt) dat investeren betekend dat je direct moet investeren in aandelen, is het van belang eerst te investeren in kennis. Wist jij dat je namelijk met minimale inspanning maximale resultaten kunt boeken? Dat kan al door het volgen van een curus die maar 2 uurtje van je tijd in beslag neemt. Het leuke aan het volgen van zo’n cursus, is dat jij je investeren dubbel en dwars terugverdiend.

Zelf heb ik de ‘Day Trading Masterclass’ gevolgd van Kevin Timmer. In het begin was ik veelal sceptisch, want de beurs is toch ontzettend complex? Hoe kan iemand mij in enkele uren succesvol leren daytraden? Tot op de dag van vandaag heb ik er geen moment spijt van gehad. Verderop in dit blog deel ik mijn persoonlijke ervaringen met jullie! Het grote voordeel aan deze cursus is dat er op een toegankelijke manier kennis wordt gemaakt met het daytraden. Daarnaast kom je na deze te gekke cursus terecht in een community met allemaal mensen die hetzelfde doel hebben! En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik je kan aanraden is om gewoon eens een kijkje te nemen op de website van Kevin, zo kun je rustig voor jezelf bepalen of het iets voor je is ja of nee!

Daytrading masterclass

Hoeveel verdiend een daytrader?

Je wilt beginnen met daytraden en hier uiteraard ook geld mee verdienen neem ik aan? Dan is het wel zo handig dat je ook daadwerkelijk weet hoeveel een daytrader nu kan verdienen op een dag. Om je een klein inkijkje te geven in de wereld van een daytraden, vertellen we je hier wat de verschillende mogelijkheden zijn. Voordat ik zelf begon met daytraden was dit één van de vragen die voor mij natuurlijk enorm van belang was.

Vooral gezien mijn doel is mijn job op te kunnen zeggen en te kunnen leven van o.a. het handelen in aandelen. Na enkele uren flink te hebben gezocht, verschillende mensen te hebben benaderd en ook de cursus van Kevin te hebben gevolgd heb ik een reëel beeld kunnen schetsen.

Helaas willen veel daytraders niet vertellen wat ze exact verdienen en laten we eerlijk zijn, jij hangt je salaris ook niet aan de grote klok toch? Toch hebben we enkelen bereid gevonden globaal te vertellen wat ze nu dagelijks verdienen met daytraden. Hoeveel een daytrader verdient is afhankelijk van allerlei factoren. Dit heeft te maken met het risico, maar ook de sector. Zo geven de meeste daytraders aan dat ze gemiddeld tussen de 1-3% rendement weten te maken per dag. Een simpel rekensommetje leert ons dan, dat je met een relatief klein bedrag dagelijks leuk geld kunt verdienen.

Reken jezelf echter niet te snel rijk, want uiteraard zijn er ook dagen dat je niets verdiend of zelfs geld verliest. Handel daarom alleen met geld dat je kunt verliezen en voor langere tijd kunt missen.

geld verdienen als daytrader

Met hoeveel geld kun je het best beginnen met traden?

Wanneer jij net begint met daytraden, dan is het aan te raden klein te beginnen. Doordat de markt nieuw voor je is en je de theorie die jij in de cursus hebt geleerd nog moet leren toepassen in de praktijk is het in het begin altijd even spannend. Wanneer jij eenmaal je weg hebt gevonden, dan kun je prima met een hoger bedrag gaan daytraden.

Bij de gemiddelde daytrader zien we vaak dat ze beginnen met een bedrag van € 5.000. Op deze manier heb je enorm veel speling en kun jij ook direct bouwen aan een goede basis. Het is ook van belang dat je goed kijkt of jij dit geld kunt missen of zelfs volledig kunt verliezen. Zoals je zult begrijpen brengt investeren een risico met zich mee. Let hier daarom goed op!

Wanneer jij begint met € 5.000 dan is het belangrijk te kijken naar je ‘riskmanagement’ of terwijl hoeveel geld wil jij inzetten per transactie/trade? Zoals we hierboven hebben gezien, zien we vaak dat de gemiddelde daytrader een dagelijks rendement van 1-3% kan realiseren. Wanneer jij dus uitgaat van een rendement van 1% (je moet het immers nog leren) dan beteken dit dat jij dagelijks tot wel € 50 rendement kunt behalen!

Een maand heeft 30 dagen, wat betekend € 1.500 rendement per maand! Dit zal natuurlijk nog niet direct genoeg zijn om je baan op te zeggen, maar het geeft wel aan dat jij met een relatief klein bedrag een fulltime salaris kunt verdienen.

Velen onder ons, waaronder ook ikzelf doen het daytraden als een vorm van ‘Sidehustle’ een extra inkomstenbron naast mijn fulltimebaan. Zoals je weet is het mijn doel om op termijn niet meer voor een baas te hoeven werken. Je kunt je dus voorstellen dat mijn passieve inkomsten verhoogd moeten worden.

Zoals je zult begrijpen zal deze € 5.000 naarmate je meer rendement gaat maken ook steeds verder groeien, dit wordt ook wel compound interest genoemd. Wanneer jij dus dagelijks 1% rendement maak, dan kan het op lange termijn ontzettend snel gaan!

Daytraden met weinig geld

Wil jij geld verdienen met daytraden en heb je niet zoals hierboven een budget ter beschikking van € 5.000 ? Dat is natuurlijk geen enkel probleem, wist jij dat je namelijk ook prima kunt beleggen met weinig geld? Er zijn namelijk verschillende manieren om toch geld te kunnen verdienen met daytrading ondanks een laag budget. Een erg populaire manier is door het daytraden met een hefboom. Maar hoe werkt dat nou, daytraden met een hefboom?

Wanneer je gaat beginnen met daytraden en je hebt een beperkt budget tot je beschikking, dan kun je natuurlijk relatief weinig aandelen kopen. Dit zorgt automatisch ook voor een stuk minder rendement. De oplossing hiervoor is het handelen middels een hefboom. Je leent als het ware geld van de broker om een bepaald aandeel te kunnen kopen. Op deze manier vermenigvuldig jij de inleg die je doet om zo meer rendement te kunnen maken.

Om jullie een voorbeeld te geven; Stel je legt € 500 in voor een trade met een hefboom van factor 20. Dit betekent dat je inleg ineens 20x meer waard is of terwijl € 10.000. Je opent dus nu een positie met € 500 die in principe € 10.000 waard is. Wanneer jij dus nu 1% rendement maakt, betekent dit dat jij € 100 verdiend. Ook werkt dit principe natuurlijk de andere kant op. Wanneer je 1% verliest, dan verlies jij € 100. Dit betekent dat je geen € 500, maar € 400 tot je beschikking hebt voor een volgende trade.

Wanneer je dus wilt gaan daytraden met weinig geld en toch leuke rendementen wilt maken, dan is het bijna onmogelijk om niet te werken volgens het hefboomprincipe.

beleggen op de beurs

Is daytraden winstgevend?

Wanneer jij (extra) geld wilt gaan verdienen met daytraden, dan is natuurlijk de eerste en ook belangrijkste vraag of het winstgevend is? Wanneer daytraden niet winstgevend is, dan kun jij namelijk beter kiezen voor een andere manier om je geld voor je te laten werken. Het antwoord op deze vraag is lastig te bepalen. Alles hangt af van de door jouw gekozen strategie, maar ook de kennis die jij bezit.

Wanneer jij namelijk zonder kennis de beurs betreedt, dan is de kans enorm groot dat jij je geld zal verliezen. Zorg er daarom voor dat jij bezit over de juiste kennis. Dit kan door het volgen van allerlei gratis cursussen en webinars, maar ook door het lezen van allerlei verschillen (online) boeken. Er wordt niet voor niets gezegd; Kennis is macht! Verdiep je daarom goed in de materie en word een succesvolle belegger!

succesvol beleggen

Kun je rijk worden als daytrader?

Geld verdienen en rijk worden, dat willen we natuurlijk allemaal! Maar kun je als daytrader rijk worden? Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Want iedereen kan met de juiste kennis rijk worden. Dat geldt niet alleen voor het investeren in aandelen, maar dat geld ook voor het starten van bijvoorbeeld je eigen onderneming. Stel doelen, bepaal een strategie en volg je droom! Dat zijn de 3 gouden pijlers voor behalen van succes!

Wanneer jij rijk wilt worden als daytrader of investeerder, dan is het van groot belang dat jij echt de moeite neemt om jezelf te ontwikkelen op financieel vlak. Zorg ervoor dat jij eerst investeert in jezelf, door kennis te vergaren. Want des te meer jij namelijk investeert in de ontwikkeling van jezelf, des te groter de kans op succes en vooral ook positieve rendementen op de beurs. Wanneer jij zorgt voor een financiële sterkte basis in combinatie met de ervaring en kennis, kun jij ook met weinig geld op lange termijn zeker rijk worden!

Veel gemaakte fouten door beginnende daytraders

Helaas zijn er tal van mensen die zonder de juiste kennis de markt betreden. Geld verdienen met aandelen is iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Althans niet voor iedereen die niet wil investeren in kennis! We zien nog te vaak dat beginnende investeerders de volgende ‘klassieke’ fouten maken. Onthoud deze goed en zorg dat jij ze niet maakt!

 • Beleggen zonder plan. Wanneer jij vooraf geen plan hebt, dan is de kans van slagen minimaal. Ben jij een lange termijn belegger of wil jij daytraden? Misschien wel een combinatie van? Beide is heel goed mogelijk, maar zorg dat jij een goed plan hebt.
 • Stel realistische doelen! Uiteraard kun jij in relatief weinig tijd veel geld verdienen, maar hoe fijn is het dat jij met een minimaal risico jaarlijks tot 20% rendement kunt behalen? Dat is toch beter dan met een hoop stress je geld verdubbelen met een relatief grote kans dat jij je inleg of een deel hiervan verliest?
 • Begin met een Demo account. Zorg dat jij eerst even weet hoe het platform werkt. Kijk rustig rond en stoei met allerlei mogelijkheden. Wanneer je het snapt, begin dan pas met echt geld.
 • Let op het budget. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar investeer alleen geld dat je kunt missen. We zien te vaak dat mensen hun volledige spaargeld in aandelen stoppen in de hoop hier snel extra geld van kan worden gemaakt. Zorg altijd voor een noodfonds/buffer op je spaarrekening.
 • Het kopiëren van andermans strategie. Wanneer jij net begint, dan is het goed een kijkje te nemen bij iemand anders in de keuken. Vergeet alleen nooit dat het kopiëren van een strategie enorm gevaarlijk kan zijn. Wanneer jij deze strategie niet zelf onder de knie hebt, is deze gedoemd te mislukken!

We willen je uiteraard niet afschrikken, want het handelen in aandelen of het starten met daytraden is ontzettend leerzaam en vooral ook heel erg leuk! Toch moet je de realiteit niet uit het oog verliezen, want waar geld mee gemoeid gaat, daar lopen ‘cowboys’. Kortom, weet wat je doet, investeer in de juiste kennis en volg je eigen plan. Want alleen dan word ook jij een succesvolle belegger!

“Hoe ik en mijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles)”

Gratis training door Harm van Wijk

 • Hoe je rendement maakt met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt…
 • Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week…
 • ​Hoe kan je met € 250 beleggen en een mooi rendement behalen?

5 gouden tips voor daytrading

Wanneer jij een succesvol geld wilt verdienen met daytraden, dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Om je een eindje op weg te helpen hebben wij de 5 (!) gouden tips voor je op een rijtje gezet;

1. Het volgen van de trend

Wanneer je net begint met beleggen, dan is het verstandig te welbekende trend te volgen. Ook reeds ervaren traders gebruiken deze strategie. Wanneer een koers aan het stijgen is, dan is het verstandig het aandeel te kopen. Ook is het een optie ‘tegen’ de trend in de gaan beleggen. Hierbij kun je denken aan kwartaalcijfers die binnenkort worden gepubliceerd en waarvan jij verwacht dat deze gaan tegenvallen.

2. Oefenen, oefenen en nog meer oefenen

Wanneer jij net begint met daytraden en hier ook geld mee wilt gaan verdienen, dan is oefenen enorm belangrijk. Wanneer jij net begint, dan is het verstandig mee te gaan met de grote spelers. Oefenen is van groot belang, dit zorgt dat jij op lange termijn steeds beter wordt, de markt kunt herkennen en ook je eigen strategie steeds beter maakt. Wanneer jij de juiste kennis bezit en goed genoeg oefent dan kun jij zelf een fulltime salaris verdienen achter ja laptop!

3. Zorg voor specialisatie

Wanneer jij net begint, dan is het van belang dat jij kiest voor specialisatie. Als je namelijk net begint dan moet je nog veel leren. Op het moment dat jij je dan al op allerlei verschillende markten gaat begeven, dan kun je het overzicht verliezen. Het is daarom verstandiger te kiezen voor een bepaalde markt en je de eerste tijd hier volledig op te focussen. Je kunt namelijk beter een paar dingen heel erg goed doen, dan veel dingen een beetje.

4. Neem tijdig je winst, maar ook je verlies

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar vaak zien we dat daytraders wel hun winst pakken, maar niet hun verlies. Het is daarom van belang dat jij ook weet wanneer jij je verlies moeten pakken. Wanneer je dit namelijk niet doet, dan kan een aandeel steeds verder wegzakken. Dan heb jij geld vastzitten in een aandeel en mis jij een andere potentiele kans. Maak daarom altijd gebruik van een stop loss. Hiermee kun jij automatisch instellen bij wel ‘verlies’ jij de aandelen wilt verkopen. Zo voorkom jij een enorm verlies.

5. Geduld wordt beloont

Wat we vaak zien bij de beginnende daytrader is dat ze denken dat ze heel actief moeten zijn. Vaak zien we dat het tegenovergestelde het geval is. Geduld is voor zowel een daytrader als de lange termijn belegger het allerbelangrijkste wat er is. De beste daytraders zijn daarom de traders die ‘maar’ enkele posities tegelijk innemen. Vergeet niet, geen rendement is ook geen verlies!

Bekijk onze handige GRATIS E-Books

Mijn ervaring

Iedereen heeft natuurlijk een ander doel in het leven, waar de één prima op zijn of haar plek zit bij een werkgever, wil een ander de weg bewandelen naar financiële vrijheid. De wereld van internet biedt ons tegenwoordig tal van mogelijkheden om die eerste stappen naar deze vrijheid te zetten. Daytraden is één van deze prachtige opties om met relatief weinig geld een leuk extra inkomen te genereren.

Op het internet zijn tal van verschillende cursussen en de welbekende ‘goeroe’s’ te vinden die jou binnen 3 maanden gouden bergen beloven. Als dit daadwerkelijk zo zou zijn, dan was iedereen wel succesvol geweest toch? Ook ik ben een type die vrij sceptisch is als het gaat over zaken als beleggen, snel rijk worden, geld verdienen op het internet.

Ik heb verschillende cursussen en ook webinars gevolgd. Uiteindelijk kwam ik bij allemaal tot exact dezelfde conclusie. Het is één grote reclamespot waar je naar zit te kijken en vooral te luisteren. De oplossing voor ieder probleem is een veel te duur product die je enkel bij hen kunt afnemen.

Zelf ben ik al enige tijd actief op de beurs en wilde ik beginnen met het welbekende daytraden. Het leek mij wel wat, met enkele uurtjes per week een extra inkomstenstroom genereren perfect toch? Ik struinde het internet af om te kijken hoe ik de juiste informatie kon vinden om te beginnen. Laten we eerlijk zijn, op het internet is alles te vinden toch?

Het mooie en tevens ook lastige aan het internet is, is dat er ook heel veel onjuiste informatie is te vinden. Alhoewel Google wel steeds beter een schifting weet te maken door het constant aanpassen van haar algoritmes. Het is en blijft dus belangrijk dat jij zelf de juiste informatie weet te filteren. Maar hoe ga jij informatie filteren waarvan jezelf nog geen kennis hebt?

Tot ik door iemand in een andere community (internetsuccesgids.nl) werd gewezen op de cursus ‘Daytrading Masterclass’. Nu moet ik heel eerlijk zijn, wanneer ik het woord ‘masterclass’ hoor beginnen bij mij alle nekharen overeind te staan, maar ik dacht laat ik eens rustig een kijkje nemen op de site. Kijken kan immers geen kwaad en kost ook geen geld. Dus dat heb ik gedaan. Ik was niet zozeer geïnteresseerd in de masterclass op zich, maar wel in het hele verhaal wat achter deze masterclass hing.

 • 12 uur videocursus
 • Trade room
 • Grote community
 • 4 verschillende strategiën
 • Wekelijkse live Q&A
 • Toegang tot scanners die de juiste trades vinden

Kortom, het complete pakket om succesvol te gaan daytraden. Ik gaf het een kans en melde mij vervolgens ik geloof begin januari 2020 aan. Ik was al redelijk op weg met het ‘normale’ investeren dus een uitbreiding naar ‘daytraden’ ach, dat vond ik wel interessant.

Dit was voor mij een ware eyeopener. Het grote voordeel dat deze cursus biedt is dat jij tot in lengte van jaren kunt putten uit de informatie die door andere leden wordt gedeeld. Hierdoor is mijn ‘view’ op het daytraden zo ontzettend veranderd dat ik in een periode van 5 maanden mijn eigen strategie heb weten te ontwikkelen, die uiteraard nog zeker ruimte voor verbetering heeft, maar in mijn ogen al erg succesvol is.

Ik begon zelf met een bedrag van € 1.000 om te kijken hoe dit allemaal in z’n werk ging. Door het gebruik van de scanners kreeg ik binnen 3 minuten mijn eerst aanbeveling voor een trade. Dat was natuurlijk enorm spannend en iets wat je nooit meer vergeet! Ik ‘moest’ 3 aandelen kopen van het aandeel ‘Apple’. Vervolgens kreeg ik een half uur later een nieuw signaal dat ik ze direct weer moest verkopen.

Een rendement van 1,2%! Omgerekend naar euro’s was dit een rendement van € 7,51. In een half uur tijd, zonder al te veel inspanning. Ik plan nu wekelijks 3 dagen waarin ik 4 uur (in de avond) aan de slag ga met het daytraden in combinatie met de scanner. Op deze manier verdien ik wekelijks toch zo’n € 100 – € 150 extra naast mijn huidige job. Hierbij moet ik wel een kanttekening plaatsen dat ik inmiddels daytrade met € 5.000.

Conclusie

Wanneer jij succesvol wilt daytraden, dan is het van groot belang dat je investeert in kennis. Door het bezit van de juiste kennis, het kiezen van de juiste strategie en het doorzettingsvermogen kun jij ook succesvol daytrader worden. Ik heb tot op de dag van vandaag nog geen moment spijt gehad van het volgen van deze cursus en heb ik deze cursus zelf binnen 6 weken terugverdiend. Nog altijd is de combinatie van de enorme community samen met mijn eigen kennis een gouden combi. Mijn vermogen blijft gestaag groeien en ook mijn kennis wordt wekelijks vergroot. Wil jij ook een succesvol daytrader worden? Investeer dan eerst in kennis alvorens je de beurs betreedt!

Beginnen met daytraden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *