Hulp nodig?

Financiën, we hebben er natuurlijk allemaal mee te maken. Voor de één is het makkelijk, voor de ander is het iedere maand weer een gevecht om alle eindjes aan elkaar te knopen.. wanneer we 18 worden, dan wordt er van ons verwacht dat we volwassen zijn. Bij volwassen zijn hoort natuurlijk ook het regelen van onze financiële zaken. Hierbij kun je denken aan;

  • Je zorgverzekering
  • Je telefoonabonnement
  • Schoolgeld

Dit zijn zomaar 3 zaken, waarvoor we ineens, zonder dat we erom gevraagd hebben verantwoordelijk voor worden. Dat betekend dat we zelf onze zorgpremie moeten gaan betalen, misschien heb jij ook wel een mobiel telefoonabonnement die je ouder nu nog voor je betalen en wil je gaan studeren. We kunnen ons voorstellen dat de ‘grote mensen’ wereld in het begin best lastig kan zijn. Daarom help ik mensen die het financieel lastig hebben.

Want ook ik heb moeten leren omgaan met mijn geld. Ook ik heb vroeger tijden gekend dat we de lege flessen moesten inleveren voor statiegeld om zo een brood te kunnen kopen. Dit heeft mij enorm gemotiveerd en ik realiseer mij iedere dag weer dat ik dit nooit meer wil! Mijn hele verhaal lees je hier. Daarom is het belangrijk jezelf bewust te zijn van je financiële situatie. Zodra jij ervoor zorgt dat je helder hebt wat er binnenkomen en nog belangrijker wat er waar en wanneer uitgaat kun jij een gezonde balans creëren tussen je inkomsten en uitgaven.

Zorg voor een goede basis

Om ervoor te zorgen dat je een goede financiële basis hebt is het van belang dat je begint met in het in kaart brengen van je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Wanneer blijkt dat je structureel meer geld uitgeeft dan dat er binnenkomt is het zaak kritisch te kijken waar je kunt snijden in je kosten. Heb je abonnementen lopen die je eigenlijk weinig tot niet gebruikt en kunt stopzetten? Dit is slechts een voorbeeld, maar wanneer je dit voor jezelf helder hebt, dan zal je versteld staan hoeveel uitgaven er zijn waarvan je niet wist dat ze er daadwerkelijk waren. Een huishoudboekje kan hiervoor de perfecte oplossing zijn, maar ook een Excel sheet is een perfecte oplossing.

Verhoog je inkomsten

Soms is het niet altijd mogelijk je uitgaven verder te beperken. Er zijn immers zaken zoals je zorgverzekering waar je niet zonder kunt en ook niet lager kunt qua premie. Kortom, de enige optie is dan om je inkomsten te verhogen. Je inkomsten verhogen kun je op allerlei verschillende manieren doen. Je kunt extra werken, maar wanneer je al 40 uur werk, dan is het vaak belastingtechnisch niet handig om extra uren te gaan werken voor een werkgeven. Een andere optie is door het starten van een sidehustle. Zoals het woord Side al doet vermoeden is dit een extra bron van inkomsten naast je huidige job.

Hoe fijn is het om zelf terwijl je slaapt inkomsten te generen? Dat wil jij toch ook? Nu snap ik heel goed dat je ietwat sceptisch bent, maar niets is minder waar. Ook ik verdien (nu nog) naast mijn huidige Job een passief inkomen. Dit passieve inkomen investeer ik vervolgens in aandelen om zo een mooi rendement op te bouwen en mijzelf binnen afzienbare tijd financieel vrij te spelen.

Begin met affiliate marketing

Wil jij ook een extra inkomstenstroom genereren, dan is dit het moment. In de wereld van internet is alles mogelijk. Want hoe fijn is het dat jij naast je huidige baan met enkele uren per week een 2e inkomsten stroom kunt genereren die op termijn, afhankelijk van de tijd en energie die je er uiteraard zelf instopt kunt vervangen voor je fulltime baan? Uiteraard gaat dit niet vanzelf, ook ik heb weken en soms maanden moeten wachten op het verdienen van mijn eerste geld via het internet. Hoe ik dit heb gedaan leg ik je hieronder verder uit, ook jij kunt het!

Zelf heb ik vroegen veel problemen gehad om op de juiste manier om te gaan met geld. Inmiddels ben ik 31 en heb ik een fulltime Job, daarnaast run ik samen met mijn partner sinds november 2020 een webshop (KNUS Lifestyle) deze webshop is, zoals we het gekscherend thuis zeggen ‘het kindje’ van mijn vrouw. We hebben immers zelf (nog) geen kinderen, maar wel een hondje! Wellicht vind je het leuk om eens een kijkje te nemen in onze webshop, maar hier verkopen wij fysieke producten (woonaccessoires). Affiliate marketing is een andere tak van sport. Voor diegene die hier bekend mee zijn, die kunnen dit stukje overslaan.

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is eigenlijk niets meer dan het promoten/verkopen van andermans producten en/of diensten in ruil voor een bepaalde commissie. Om jullie een beeld te geven, zal ik het in het kort uitleggen. Stel je voor, je bent gek van telefoons, met name iPhone en je weet hier alles over te vertellen, hoe goed ze zijn, wat de kwaliteit van de camera is en nog veel meer! Hoe gaaf is het dan, dat jij een website/blog begint en hierop alles verteld over hoe goed de nieuwste IPhone is? Mensen lezen dit blog en zijn overtuigd van dit product.

Vervolgens plaats jij een link naar dit specifieke product in je blog (deze link is dan voorzien van een specifieke trackcode) en de lezer klikt op deze link. Vervolgens koopt hij of zij deze te gekke nieuwe Apple iPhone omdat jij ze net door je ijzersterke blog hebt weten te overtuigen van dit product. Dan ontvang jij een X percentage, bij Bol.com vaak 8-10% van het totaal bedrag. Stel je dus voor dat deze iPhone maar liefst € 900,- kost, dan verdien jij €90,-!! Super gaaf toch?! Zo kun jij in ieder blog een bepaald product promoten en jij ontvangt hier vervolgens commissie over.

Wanneer jij er 1 kunt verkopen, dan kun je er ook 5 of zelf 10 verkopen. Stel je voor jij weet via jouw blog iedere dag een iPhone of een ander product te verkopen? Dat betekend dat jij maandelijks tot wel €3.000 binnen haalt aan commissie. Dan kun je zelfs in theorie je eigen baan opzeggen! Hoe gaaf is dat?

Hoe begin ik met Affiliate marketing

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je denkt, maar hoe begin ik nu met affiliate marketing, ik heb geen ervaring met het bouwen van een website en ik weet niet waar ik exact moet beginnen?

Daarvoor heeft Jacko Meijaard, de perfecte oplossing. Genaamd de ‘Affiliate Marketing Revolutie’ Ik begrijp dat je hier in eerste instantie ietwat sceptisch over bent, dat was ik ook! Maar na een uur was ik eigenlijk meteen om! De investering en ja dit noem ik een investering van éénmalige €47,- heeft ervoor gezorgd dat ik inmiddels 2 websites heb kunnen bouwen en op deze manier een passief inkomen genereer. In deze cursus leer je van A tot Z hoe je een website maakt, hoe je kunt zorgen dat er bezoekers naar je website komen en het belangrijkste hoe je deze bezoekers omzet in verkopen!

Daarnaast heb je levenslang toegang tot de community met duizenden mensen die ook bezig zijn met Affiliate marketing. Hier kun je vragen stellen en elkaar helpen. Op deze manier til je elkaar in een relatief korte periode naar een hoger niveau.

Hoeveel verdien ik met Affiliate marketing

Er zijn natuurlijk mensen die inmiddels meer dan een maandsalaris verdienen met affiliate marketing. Zo ver is het voor mij (ons) helaas nu nog niet, maar ik weet dat wanneer ik €100,- verdien ik ook € 500 en ook € 5.000 kan verdienen. Mijn ervaring leert dan consistentie en geduld de belangrijkste zaken zijn die zorgen voor het succes van je website.

Om jullie een beeld te geven hoeveel ik nu daadwerkelijk verdien moeten we even terug naar januari 2021. Op 2 januari heb ik voor mijzelf de stip op de horizon gezet dat ik binnen 5 jaar samen met mijn partner wilde kunnen leven van enkel de inkomsten uit Affiliate marketing. We hebben natuurlijk naast dit avontuur nog een webshop met fysieke producten waarvoor ook ik achter de schermen de nodige zaken regel. Mijn partner regelt de voorkant (het assortiment, socials etc.) Op 2 januari ben ik gestart met mijn 1e Affiliate website. Zelf sport ik graag en zodoende mijn 1e website opgezet in deze niche sportvoeding.

Wat plaatst ik: 

Wekelijks 3 blogs

  • 2 blogs van minimaal 1.500 woorden
  • 1 blog van minimaal 2.500 woorden

Hoe lang ben ik hiermee bezig?

Afhankelijk van de onderwerpen kost het schrijven van een blog van 1.500 woorden mij van A tot Z circa 2 uur. Hier zit in het onderzoek, het schrijven en nalezen redigeren van de tekst en het plaatsen op de website. Voor de blogs van 2.500 woorden ben ik uiteraard iets langer bezig, dit kost circa 3 uur van onderzoek tot plaatsing. Concreet ben ik met bloggen wekelijks 8 – 10 uur bezig en wordt mijn website iedere week verrijkt met minimaal 5.500 woorden. Inmiddels heeft mijn blog zo’n 60 blogs (26-05-2021).

Eerste resultaten

De eerste resultaten en dan heb ik het niet over commissies, maar over bezoekers want dat zijn natuurlijk ook resultaten! Die kwam na circa 3 weken. Toen kwamen er zo’n 3 a 4 bezoekers per week. Door het blijven plaatsen van blogs merkte ik al snel dat dit aantal begon toe te nemen. Inmiddels groeide dit aantal na 2 maanden na 2 a 3 bezoekers per dag. Inmiddels was het maart en had ik toch al zeker 30 blogs geplaatst.

En toen de 2e week van maart was het dan eindelijk zover! Mij eerste commissie was binnen ik herinner het mij als de dag van gisteren, € 8,31 iemand had via mijn website enkele voedingssupplementen aangeschaft waarover ik commissie kreeg. Toen dacht ik, als 1 iemand iets koopt, dan kunnen er dat ook 5 of 10 zijn. Inmiddels begonnen mijn eerste blogs steeds meer bezoekers te genereren en kwamen er mondjes maat ook bezoekers op later geschreven blogs. Voor jullie informatie, een blog heeft vaan 2/3 maand nodig voordat deze wordt opgepikt door google. Dit is ook de reden waarom doorzettingsvermogen en geduld in affiliate marketing je beste vriend is. Geloof mij zet door, want ook jij kunt deze resultaten bereiken!

Hoe staat het er nu voor?

Inmiddels ben ik bijna 5 maanden onderweg en waar mijn eerst commissie de 2e week maart was, hebben de zowel de commissies als bezoekers een toevlucht genomen en blijven deze stijgen. Vooral de blogs uit de maanden januari/februari beginnen serieuze bezoekersaantallen te genereren en ook de sales lopen op. Inmiddels is de actuele stand in de maand Mei een commissie van € 471,55. Dit geld investeer ik om blogs te laten schrijven voor mijn 2e affiliate website. Op deze manier laat ik de ene website werken voor de andere terwijl ik zelf in principe enkel het onderhoud hoef te doen. Natuurlijk heb ik meerdere doelen, dus blijf ik op de 1e website actief 3 x per week bloggen!

Waar sta ik over 5 jaar?

De stip op de horizon die is geplaatst is om over 5 jaar een passieve inkomstenstroom te genereren van minimaal € 4.000 per maand. Op deze manier wil ik ervoor zorgen dat zowel ik als mijn partner ons volledig kunnen focussen op de online business en uiteraard het liefst vanuit een warm land!

Zet vandaag de eerste stap naar financiële vrijheid.

Ik hoop dat ik je met mijn verhaal heb kunnen inspireren, want ook jij kunt vandaag die eerste stap zetten naar financiële vrijheid. De wereld van internet wordt steeds groter en is natuurlijk niet meer weg te denken uit de huidige wereld.

Door de stappen van Jacko te volgen heb ik inmiddels binnen 5 maanden toch bijna een kwart van mijn inkomsten kunnen vervangen door passieve inkomsten. Affiliate marketing is de manier om vandaag met enkel je laptop en een internetverbinding die eerste stap naar financiële vrijheid te zetten en dag met deze cursus van slechts € 47,- en ja dit is een Affiliate link, dus als jij die stap zet, help je mij ook om mijn doelen te behalen. Dus twijfel niet en start vandaag nog! Heb jij vragen of toch nog twijfels, laat het mij dan gerust weten en stuur mij een mailtje naar info@beginnenmetinvesteren.nl

affiliate marketing
Jaa, ik zet vandaag de 1e stap naar mijn financiële vrijheid!